FOTO Cum dragostea pentru cei dragi i-a salvat viaţa unui soldat american în timpul Primului Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII Daily Mail
FOTOGRAFII Daily Mail

Pozele cu familia, puse în portofelul din buzunarul de la piept, i-au salvat viaţa unui soldat american în timpul Primului Război Mondial.

William Taylor este în viaţa astăzi datorită celor opt fotografii cu membrii familiei sale, pe care le-a ţinut în buzunarul de la piept pe toată durata conflictului, în care trei sferturi din soldaţii din regimentul său au sfârşit morţi sau răniţi.

Proiectilul a trecut prin prima parte a portofelului şi a găurit şapte dintre cele opt poze, oprindu-se la a opta – o poza cu cea mai mică soră a bărbatului, Lily. Taylor a reuşit, astfel, să scape din calea morţii doar cu o coastă ruptă.

Taylor a câştigat două medalii militare pentru curaj, prima pentru că şi-a riscat propria viaţă pentru a salva un camarad rănit. De atunci, Charles Winch, bărbatul pe care l-a salvat, i-a trimis, an de an, câte o felicitare de ziua lui, cu mulţumiri pentru momentul în care i-a salvat viaţa, în 1916. Acum, la aproape un secol de la bătălie, povestea de supravieţuire a norocosului bărbat a ieşit la iveală după ce nepotul său a căutat fotografiile şi medaliile pentru a le expune într-o expoziţie care marchează împlinirea a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial.

image

William Taylor alături de nepoţii săi în 1970

image

„La fel ca alţii, bunicul meu nu ne-a povestit foarte multe despre  război, însă ne-a povestit cum aceste vechi fotografii de familie i-au salvat viaţa. Când a plecat la război, în 1914, a luat aceste fotografii cu el să-şi amintească de cei lăsaţi acasă. Le ţinea în buzunarul de la piept, în portofel. A fost foarte norocos”, a povestit nepotul bărbatului, în vârstă de 55 de ani.

image

William Taylor a fost promovat la gradul de „Caporal Subordonat” şi, după război, a început să lucreze ca grădinar. În 1928 s-a căsătorit cu Gladys, dar aceasta a sfârşit tragic doi ani mai târziu, la naşterea celor doi copii gemeni ai cuplului, William şi Lilla, astăzi în vârstă de 84 de ani. Taylor a crescut gemenii cu ajutorul familiei, după care s-a căsătorit cu Joyce în 1943. Bărbatul a murit în 1979, la vârsta de 88 de ani.

image

Nepotul şi fiul lui William Taylor
 

„Suntem incredibil de mândri să spunem această poveste generaţiilor viitoare”, a declarat Dan Hill, responsabil de organizarea expoziţiei despre poveştile nespuse din timpul Primului război Mondial, care va avea loc în luna august.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri