Femeile din viaţa lui Fidel Castro

0
0

În numărul din luna august, „Historia“ vă propune o incursiune în istoria amoroasă a vieţii lui Fidel Castro, un domeniu considerat în Cuba unul dintre cele mai mari secrete de stat.

Legenda ţesută în jurul lui El Comandante en Jefe spune că bărbatul Castro ar fi avut în jur de 35.000 de femei. În realitate, numărul doamnelor care au însemnat ceva în viaţa sa e destul de restrâns: Mirta Diaz-Balart, Naty Revuelta, Celia Sanchez şi Dalia Soto del Valle.

Mirta Diaz-Balart a fost prima sa soţie şi mama lui Fidelito. Naty Revuelta a fost marea iubire a lui Fidel şi din relaţia lor s-a născut Alina, care a plecat în Statele Unite şi a devenit o mare adversară a tatălui. Cu Celia Sanchez, Fidel Castro a trăit în concubinaj din 1957 până în 1980. N-au avut împreună niciun copil, dar Celia a fost femeia care l-a influenţat cel mai mult.

Era lidera Mişcării lui Castro în orăşelul Manzanillo şi era dedicată trup şi suflet Revoluţiei. Dalia Soto del Valle i-a dat lui Fidel cinci copii şi, prin ei, nepoţi. Odată căsătoriţi, în 1980, potrivit tuturor biografilor (deşi Fidel a dezminţit asta în faimosul interviu documentar „Comandante", realizat în 2003), Dalia Soto del Valle i-a asigurat bărbatului Fidel viaţa de familie normală.

Şi alte femei au avut legături amoroase cu Fidel Castro pe parcursul timpului, Marita Lorenz, actriţa Ava Gardner, Isabel Custodio, Evelyne Pisier, dar numai cele patru i-au fost alături pe perioade mai întinse de timp.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite