Farmacia în care bărbaţii plătesc cu 7% mai mult decât femeile: sexismul „inversat“ a stârnit controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmacia în care bărbaţii plătesc cu 7% mai mult decât femeile vrea să atragă atenţia asupra diferenţelor de gen FOTO BBC
Farmacia în care bărbaţii plătesc cu 7% mai mult decât femeile vrea să atragă atenţia asupra diferenţelor de gen FOTO BBC

Proprietara unei farmacii a decis taxarea bărbaţilor cu 7% mai mult, dorind să tragă în acest mod un semnal de alarmă asupra discriminării de gen. Se pare că planul i-a reuşit, aceasta stârnind numeroase reacţii.

O farmacie din New York a stârnit un val de reacţii după anunţarea unei noi politici a magazinului, care prevede că „toţi clienţii de sex masculin sunt supuşi unei impozitări de 7%“. Anunţul a fost postat pe fereastra farmaciei din cartierul Soho din Manhattan, alături de precizarea că „toţi consumatorii de sex feminin sunt scutiţi de taxe comerciale“.

Măsura a declanşat o serie de reacţii pe reţelele sociale, fotografia care ilustra anunţul strângând sute de mii de reacţii.

Un angajat al farmaciei Thompson Chimista a povestit pentru BBC că noua politică vine să atragă atenţia asupra cazurilor de discriminare în funcţie de sex. 

Discriminarea de gen, taxată 

Un studiu recent a constatat că, în medie, „produsele pentru femei costă mai mult cu 7% decât alte produse similare pentru bărbaţi“. Diferenţa de preţ la produsele pentru femei şi bărbaţi a fost chiar mai mare în cazul hainelor pentru adulţi şi a produselor de îngrijire personală.

„Vrem să atragem atenţia cu privire la modul în care se simte o femeie, făcându-i pe bărbaţi să simtă acelaşi lucru“, a spus Jolie Alony, proprietara farmaciei. 

Reacţii în mediul online 

Măsura a stârnit reacţii în mediul online, mulţi internauţi susţinând că acest lucru este tot o discriminare, dar care afectează bărbaţii. „Acesta este exact motivul pentru care acest nou tip de feminism nu este plăcut. Feminismul este încercarea de a stabili egalitatea între sexe, iar astfel nu vom reuşi“, a comentat o femeie la fotografia apărută pe reţelele sociale.

„Trebuia să facă tampoanele mai ieftine că aşa erau femeile fericite, fără să încerce să arate că ele pedepsesc bărbaţii“, a reacţionat LurkingGoose, un alt utilizator. 

Soluţia la controversă 

În urma reacţiilor apărute, reprezentanţii farmaciei au anunţat că, de fapt, bărbaţii nu vor plăti un adaos comercial de 7%, ci femeile vor beneficia de discount, reuşind astfel să mai calmeze spiritele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite