Fără creme de bronzat! Ce stat a interzis în premieră acest lucru şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insulele Rock din Palau
Insulele Rock din Palau

O mică naţiune din Pacific cu doar 20.000 de locuitori a interzis de la începutul acestui an utilizarea şi comercializarea cremelor pentru bronzat care conţin anumite ingrediente, potrivit bbc.com.

Ţara se numeşte Palau şi este alcătuită din sute de insuliţe şi poziţionată în Pacific, în proximitatea Indoneziei. Motivul  pentru care aceste produse au fost interzise este acela că substanţele conţinute – ca de exemplu oxibenzona  - fac rău coralilor şi vieţii marine. Zece astfel de substanţe au fost puse pe lista neagră. Intenţia de a le interzice a fost anunţată încă din 2018.

„Trebuie să trăim respectând mediul, pentru că mediul este cuibul vieţii”, a declarat şeful acestui stat, Tommy Remengesau.

Statul afirmă că acolo este „un adevărat paradis“ pentru cei care iubesc scufundările. O lagună din Insulele Rock este înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Potrivit Fundaţiei Internaţionale pentru Recifurile de Corali, chimicalele aflate pe lista neagră sunt foarte poluante pentru mediu, mai ales pentru speciile marine tinere. Urme ale acestor chimicale au fost găsite în ţesuturile peştilor din Palau.

Nu ne deranjează să fim prima naţiune care introduce o astfel de interdicţie şi vom face tot ce ţine de noi ca să-I îndemnăm şi pe alţii să facă asta, a conchis Remengesau.

Statul american Hawaii a anunţat, la rândul lui, o interdicţie similară, care ar urma să intre în vigoare în 2021. Din martie, aceste creme vor fi interzise şi în Insulele Virgine şi Bonair din Caraibe.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite