Explicaţiile psihologice ale viselor erotice: cum lucrează subconştientul când suntem profund afectaţi de criticile celor dragi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai îndrăzneţe fantezii sexuale sunt trăite uneori în timpul somnului, dar nu toate visele erotice au legătură directă cu dorinţe sexuale reprimate, ci pot simboliza probleme cu care ne confruntăm şi în alte zone ale vieţii. Iată care este interpretarea psihologică a celor mai frecvente vise erotice.

Aproximativ 8% din visele unui om au o conotaţie erotică, arată un studiu canadian, iar terapeutul sexual Susan Block precizează că visele ajută subconştientul să scoată la iveală tot ceea ce îţi afectează viaţa. 

Nu toate visele erotice sunt însă direct legate de anumite dorinţe sexuale, ele pot fi şi efectele unor probleme care nu au legătură cu sexualitatea. Sexologul a descifrat înţelesul psihologic din spatele unor vise erotice frecvente:

Visezi că faci sex cu o cunoştinţă

Un astfel de vis nu înseamnă în mod automat că vrei să faci sex cu vecinul sau vecina, cu un coleg de serviciu ori cu chelneriţa care îţi aduce cafeaua în localul tău preferat. Adesea, acest vis poate să semnifice că admiri anumite lucruri la persoana respectivă şi că ţi-ai dori să dobândeşti şi tu acele calităţi.

Visezi că faci sex cu şeful

În acest caz poate fi vorba despre faptul că vrei să ai o relaţie mai strânsă cu un superior şi să fii apreciat de acesta. Visul reprezintă încercarea de a găsi o soluţie ca să obţii relaţia de colaborare pe care ţi-o doreşti.

Visezi că faci sex în public

Un astfel de vis apare de multe ori după ce suntem criticaţi de un membru al familiei sau de un prieten, iar acest lucru ne afectează în mod deosebit. Într-o astfel de situaţie ne simţim vulnerabili şi expuşi, îngrijoraţi de felul în care alţii ne judecă în funcţie de acţiunile noastre. Sexul în public este exact genul de situaţie în care te simţi vulnerabil şi te temi de care ar putea crede cei care te surprind într-o astfel de ipostază. 

Visezi că faci sex cu o celebritate

Chiar dacă avem impresia că subconştientul nostru derulează un astfel de scenariu fierbinte pentru că ne place vedeta respectivă, acest tip de vis s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu dorinţa concretă de a face sex cu o celebritate. Însă poate însemna că ne dorim să fim în centrul atenţiei şi să fim admiraţi, la fel cum se întâmplă în cazul unui star. Poate că subconştientul încearcă să-ţi transmită că trebuie să iei decizii curajoase în viaţă şi să faci ceea ce îţi doreşti în secret.

Visezi că faci sex cu un fost iubit/ă

Dacă fostul iubit sau fosta iubită apar sporadic în visele erotice, atunci poate că este vorba doar despre legătura pe care creierul o face cu o posibilă apropiere a unei aniversări a fostei iubiri sau cu faptul că ai văzut recent pe Facebook o fotografie în care aceasta apare. Un asemenea vis erotic nu reprezintă neapărat speranţa că veţi relua relaţia de iubire. Totuşi, dacă visele în care apare se repetă şi fosta iubire te preocupă şi atunci când nu dormi, este posibil să fie vorba despre problemele cu care te confrunţi cu partenerul actual.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite