Dependenţa de e-mail, la fel de periculoasă ca şi cea de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de mail
Dependenţa de mail

Un experiment efectuat de cercetătorii din cadrul Universităţii din California arată că renunţarea la e-mail reduce nivelul de stres, menţine sănătatea inimii şi creşte productivitatea.

 În acelaşi timp, renunţarea la poşta electronică este la fel de dificilă ca şi cea la alcool şi droguri. Pentru a ajunge la aceste concluzii, 13 voluntari au fost rugaţi să se abţină să folosească e-mailul pentru câteva zile. Ritmul lor cardiac le-a fost măsurat în perioada în care foloseau e-mailul, dar şi în perioade de abstinenţă. Măsurătorile au arătat că în perioada în care erau conectaţi la internet, voluntarii se aflau într-o stare de „alertă maximă".

Specialiştii au observat că în aceste perioade, voluntarii erau stresaţi şi aveau o variabilitate scăzută a ritmului cardiac, care creşte riscul de deces. Avantajele renunţării la folosirea e-mailului au fost observate şi în ceea ce priveşte  productivitatea. „Atunci când au acces la e-mail, oamenii dedică, în medie, 394 de secunde accesării altei ferestre, comparativ cu 568 secunde, când nu există acces la e-mail. Acest lucru nu poate părea mult, dar în lumea de multitasking este o diferenţă uriaşă", spune prof. Gloria Mark, autorul studiului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite