Articol publicitar

De Crăciun dăruieşte produse artizanale româneşti şi faci două cadouri: unul celor dragi şi unul persoanelor vulnerabile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craciun

Ştiai că atunci când cumperi produse artizanale faci două cadouri de Crăciun? Unul dintre cadouri este pentru dragi şi unul pentru persoanele cu dizabilităţi care produc articolele artizanale respective. În plus, multe dintre aceste produse sunt sustenabile, prin urmare vei contribui şi la protecţia mediului!

Există numeroase site-uri de unde poţi achiziţiona daruri artizanale pentru cei dragi. De la lumânări parfumate, la dulciuri, cosmetice şi până la genţi sau măşti din pânză, poţi găsi orice ai nevoie. Indiferent ce cauţi vei reuşi să găseşti cadourile potrivite de Crăciun pentru toate persoanele dragi vouă, indiferent de gusturile acestora.

În plus, multe dintre produsele artizanale sunt create cu grijă pentru natură şi mediul înconjurător, astfel încât poţi ajuta şi mediu. Astfel, alegând produse artizanale create de persoanele cu dizabilităţi, îi vei surprinde plăcut pe cei dragi cu un cadou unic, dar le faci o bucurie şi celor care au lucrat cu atâta migală pentru realizarea produselor respective. Astfel de cadouri sunt numai bune de pus sub brad.

Grija faţă de mediu şi implicarea socială sunt valori care se pot aplica în cazul achiziţiilor responsabile, cu impact pozitiv pentru oameni şi mediu. 80% dintre companiile din România fac cadouri de Crăciun angajaţilor sau colaboratorilor. Din păcate, doar 2-3% dintre acestea cumpără în acest moment produse artizanale sau de la micii producători locali. Acest lucru se poate schimba dacă fiecare dintre noi le cerem angajatorilor noştri o implicare cu beneficii de ambele părţi.

Craciun

La ei se poate. Ţine de noi să se poată şi la noi!

Avem exemple pozitive din alte ţări, unde atât instituţiile statului, cât şi entităţile private rezervă 30% din achiziţii pentru afaceri locale, în care sunt angajate persoane cu dizabilităţi sau cu probleme sociale.

Încă de acum 10 ani, guvernul belgian a cerut tuturor instituţiilor publice să includă clauza socială în toate achiziţiile lor şi îşi propune ca, până în 2030, toate acestea să aibă un impact pozitiv de mediu şi social. Un alt exemplu sunt ţările nordice, unde peste 60% dintre cadourile corporate sunt comandate de la ONG-uri sau mici afaceri locale.

Şi în România există afaceri artizanale unde lucrează persoane cu dizabilităţi şi care creează produse artizanale unicat, acestea fiind ideale atât pentru cadouri corporate, cât şi pentru a le dărui celor dragi.

Craciun

Business-uri sociale româneşti, cu impact pozitiv pentru mediu

Cadourile pe care alegi să le dăruieşti în acest an pot aduce bucurie în mai multe case. Poţi alege produse unicat, de calitate, de care se vor bucura cei dragi. Iată câteva idei de cadouri sustenabile, artizanale. 

Produse sustenabile din pânză sau bumbac. Tot mai multe persoane pun accentul pe alegerea unor produse sustenabile, prietenoase cu mediul. Având în vedere contextul actual, în care suntem nevoiţi să purtăm măşti, le poţi dărui celor dragi măşti reutilizabile, din pânză. Sunt lucrate atent, cu migală, iar design-ul este mult mai plăcut decât al celor medicale. Iar dacă eşti în căutarea unei sacoşe tip geantă, care să înlocuiască clasicele sacoşe pentru cumpărături, poti alege sacoşele reutilizabile din bumbac 100% (netratat, nevopsit, neînălbit), sacoşele din bumbac reciclat. Modelele plăcute ale acestora te vor face să îţi doreşti să le porţi zilnic, în locul genţii clasice.

Lumânări sau kituri pentru lumânări. Cine nu adoră lumânările parfumate? Iar un kit de lumânări parfumate este un dar cu atât mai interesant, deoarece cuprinde tot ce ai nevoie pentru crearea unei lumânări acasă la tine. Astfel, pe lângă un dar frumos este şi o experienţă inedită. Iar dacă lumânările sunt create din uleiuri reciclate, sustenabile, cu atât mai bine. 

Produse alimentare şi cosmetice. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu dulciuri artizanale de Sărbători, sau cu produse cosmetice handmade, produse local, poţi face acest lucru. În plus, produsele artizanale sunt 100% naturale, iar unele dintre acestea au şi certificat ecologic, iar tot mai multe folosesc ambalaje sustenabile.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite