De ce vor femeile să slăbească?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj recent, greutatea unei femei fluctuează cu 10 kilograme de-a lungul vieţii, iar în timpul verii este cu aproximativ 3,3 kilograme mai slabă. De asemenea, printre motivele care determină cele mai multe femei să slăbească se numără teama că nu vor mai putea purta rochii mai vechi, dar şi publicarea pe Facebook a unor fotografii care să nu le flateze.

Un sondaj efectuat în Marea Britanie pe 2.000 de femei a descoperit că greutatea unei femei creşte, în medie, cu 3,3 kilograme în timpul iernii şi oscilează cu 10 kilograme pe parcursul vieţii, potrivit „The Daily Mail”.

Sondajul a mai arătat şi modalităţile în care dietele femeilor le afectează oscilaţiile în greutate, doar 7% din acestea reuşind să-şi menţină greutatea constantă pe tot parcursul anului, dar şi motivele pentru care cele mai multe vor să slăbească.

În ceea ce priveşte cele mai mari temeri legate de greutate, răspunsurile cele mai frecvente au fost gândul că nu vor mai încăpea în rochiile vechi (54%), că vor vedea fotografii cu ele de când erau mai slabe (41%) şi că vor deveni conştiente de surplusul de kilograme când merg pe stradă (38%).

Motive declanşatoare de diete mai sunt şi gândurile că vor apărea pe Facebook în fotografii care nu le flatează, o prietenă care pierde din greutate, dar şi achiziţionarea unei piese vestimentare care se dovedeşte a fi neîncăpătoare.

Frica de a-şi expune braţele este una dintre cele mai frecvente temeri întâlnite.

De asemenea, şase din zece femei sunt foarte atente la greutatea lor de-a lungul întregului an şi recunosc că nu renunţă niciodată să se gândească la silueta lor. Trei sferturi dintre femeile participante la studiu au afirmat că greutatea lor are cea mai mare valoare în timpul iernii, ianuarie fiind considerată cea mai rea lună din an în ceea ce priveşte numărul de kilograme.

Motivele care declanşează dietele

  • Un obiect de vestimentaţie în care nu mai pot încăpea.
  • Fotografii vechi cu ele însele.
  • Conştientizarea surplusului de grăsime pe diferite părţi ale corpului în timpul mersului.
  • Apariţia în fotografii pe reţeaua de socializare Facebook.
  • O prietenă într-o formă fizică mult mai bună.
  • O prietenă care a piedut mult în greutate sau care este foarte sănătoasă.
  • O remarcă a partenerului/partenerei.
  • O remarcă a unui prieten/unei prietene.
  • Prietene mai slabe care spun că se simt grase.
  • Haine primite cadou care sunt prea mici.
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite