De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un studiu a încercat să afle de ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii
Un studiu a încercat să afle de ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

Cercetătorii au încercat să afle răspunsul la întrebarea „De ce trăiesc femeile mai multe decât bărbaţii” şi au descoperit că există o diferenţă de aproximativ 7 ani în ceea ce priveşte speranţa de viaţă.

Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, formulat în urma colectării de date de la nouă milioane de persoane din 53 de ţări, arată că speranţa de viaţă a bărbaţilor nu a crescut semnificativ din 1980 până astăzi. În schimb, durata vieţii femeilor a crescut considerabil. Femeile din Europa ating o medie a vârstei de 80 de ani, pe când bărbaţii doar 72,5 ani, arată studiul.

Cei care se întreabă de ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii mai trebuie să ştie că această diferenţă în ceea ce priveşte speranţa de viaţă este influenţată de activităţile celor două sexe, dar şi de stilul lor de viaţă. Principalii factori care contribuie la scăderea duratei vieţii sunt tutunul, alcoolul şi afecţiunile cardiovasculare netratate la timp.

În România speranţa de viaţă a unui bărbat este de 70 de ani, iar a unei femei e de 77 de ani. În Israel, Suedia, Olanda şi Marea Britanie se înregistrează cea mai mică diferenţă între speranţa de viaţă a celor două sexe. În schimb, în Belarus, Estonia, Kazakhstan, Lituania, Muntenegru, Rusia şi Ucraina se înregistrează cea mai mare diferenţă, de peste 10 ani. 

„În Europa există inegalităţi prezente pe scară largă şi persistente, iar în anumite cazuri situaţia se înrăutăţeşte. Aceste inegalităţi sunt desigur nedrepte şi trebuie să constituie o prioritate la nivel colectiv”, a declarat Zsuzsanna Jakab, directorul OMS în Europa.

De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii. Se şi maturizează mai greu

Pe lângă întrebarea „De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii”, ambele sexe sunt curioase, din punct de vedere ştiinţific, când se maturizează fiecare. Potrivit unui studiu, 43 de ani este vârsta la care creierul bărbatului atinge maturitatea, cu 11 ani mai târziu decât creierul femeii. Mai multe studii anterioare susţineau că bărbaţii se maturizează mai târziu dect femeile, dar cercetătorii britanici au aprofundat acest aspect.

Pe parcursul unui studiu sociologic, unul din patru bărbaţi s-a declarat imatur, iar trei din zece femei s-au despărţit de partenerii lor, spunând că nu mai au răbdare să suporte actele imature ale acestora. 46% dintre femei au spus că au avut cel puţin o relaţie în care trebuiau să aibă o atitudine maternă cu partenerii lor.

Stângăcia în bucătărie a majoritatea bărbaţilor, neputinţa de a da argumente în conversaţii, obsesia de a câştiga jocurile video, chiar şi atunci când se joacă cu nişte copii sau mâncatul de fast-food la miezul nopţii au fost cele mai deranjante lucruri pentru femeile care au participat la studiu, pentru a determina cât de maturi sunt bărbaţii.

Bărbaţii intervievaţi au declarat că femeile ating maturitatea mult mai devreme decât bărbaţii, iar ele au spus că se simt ca şi cum ar fi cele mature într-o relaţie. Pe de altă parte, aspectul pozitiv este acela că unul din trei respondenţi declară că imaturitatea bărbaţilor îi ajută să creeze o legătură strânsă cu copiii.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite