Cum să faci bani din ceea ce îţi place

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sadie Nardini, o tânără în vârsta de 21 de ani, reuşeşte să câştige un milion şi jumătate de dolari pe an din cursurile de yoga pe care le predă. Astăzi, ea oferă sfaturi celor dornici să-şi transforme hobby-ul într-o afacere bănoasă, un drum care poate fi parcurs în zece paşi simpli

1.Nu te da bătut. Tu eşti singurul capabil să-ţi transformi visele în realitate, este de părere Sadie Nardini. Instructoarea îi sfătuieşte pe cei care şi-au propus anumite obiective să nu se dea bătuţi şi să lupte pentru proiectele lor. „Nu există o competiţie care să-ţi asigure succesul în viaţă. Tu trebuie să-ţi croieşti propriul drum“, explică Nardini.

2.Fii hotărât. Tânăra susţine că, iniţial, oamenii ar trebui să identifice o activitate preferată, o sarcină pe care o realizează atunci când vor să evite rutina. Pentru a identifica această opţiune, instructoarea îi încurajează pe doritori să realizeze o listă, un clasament al lucrurilor care le aduc satisfacţie în viaţă. Odată acestea puse pe hârtie, decizia va fi mai uşoară.

3.Devino expert. Profesoara îi sfătuieşte pe cei care vor să obţină bani dintr-o activitate care îi pasionează, să opteze pentru un singur proiect, chiar dacă şi-ar dori să se implice în mai multe activităţi. Cercetarea, specializarea şi informarea sunt primordiale pentru a reuşi, crede tânăra.

4.Nu aştepta. Amânarea presupune, de cele mai multe ori, „moartea“ unor vise, punctează Sardie. Chiar şi paşii mici contează atunci când în joc este un proiect „de suflet“. „Trimite un e-mail, dă un telefon sau economiseşte câţiva lei. Începuturile contează întotdeauna“, avertizează profesoara.

5.Deţine controlul. Profesoara de yoga îşi sfătuieşte elevii să preia controlul şi să gestioneze situaţia de unii singuri. „Eu nu-mi urmez visele, ci le transform în realitate“, este principiul pe care Sadie Nardini îl respectă. „Vrei să-ţi faci un site? Nu arunca banii în vânt şi convinge-l pe prietenul tău, specialist în tehnologie, să te ajute“, argumentează tânăra.

Sadie Nardini, în timpul unei şedinţe de yoga FOTO Facebook

image

6. Cere ceea ce ţi se cuvine. „Unele persoane consideră că a fi artist înseamnă a muri de foame, la propriu“, povesteşte Sadie Nardini. Un preţ ridicat poate dicta o calitate superioară, iar mulţi se vor orienta după acest principiu. „Trebuie să-ţi conferi singur valoare“, este de părere tânăra.

7.Află ce-şi doresc clienţii. „Atunci când vor să cumpere un lucru, oamenii se orientează după două mari principii: să se simtă bine şi să obţină rezultate“, subliniează instructorul de yoga. Aceasta este de părere că orice întreprinzător priceput trebuie să identifice necesitaţile consumatorilor şi să le satisfacă.

8.Socializează mai mult. Baza de clienţi nu trebuie să se reducă la prietenii şi vecinii din cartier, crede Sadie. „Trebuie să socializezi şi în mediul online. Orice cunoştinţă poate deveni un posibil cumpărător“, a adăugat ea.

9. Fii activ.Tânăra este de părere că fiecare proiect ar trebui expus, promovat pe piaţă. „Utilizează Facebook-ul, scrie o carte sau filmează un videoclip. La un moment dat, toate aceste acţiuni îţi vor aduce profit“, aminteşte profesoara de yoga.

10.Transformă propriul hobby într-o afacere. De la eBay până la Etsy, există o mulţime de opţiuni în baza cărora îţi poţi dezvolta propriul proiect, aminteşte tânăra. „Scrie o carte sau construieşte-ţi un site. Transformă-ţi visele în realitate“, conchide specialista.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite