Cum să economiseşti bani lunar, aplicând strategiile folosite de cei mai bogaţi oameni ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realiazt pe parcursul a cinci ani a analizat secretele financiare ale celor mai bogaţi oameni din lume. Obiceiurile acestora au fost interpretate pentru a putea fi aplicate şi de oamenii cu un buget lunar mediu.

Thomas C. Corley, jurnalist Business Insider, a petrecut cinci ani încercând să afle secretele milionarilor din toată lumea privind gestionarea banilor, vorbind cu nu mai puţin de 233 de milionari şi analizând obiceiurile financiare ale acestora.

Mai jos sunt câteva strategii pe care jurnalistul le-a învăţat în cei cinci ani:

Verificaţi-vă lunar cheltuielile

Ştiţi concret pe ce daţi banii? Uitaţi-vă în fiecare lună la extrasele bancare şi la cardurile de credit. Veţi descoperi anumite cheltuieli pentru lucruri pe care nici măcar nu le folosiţi, cum ar fi abonamente şi taxe automate pentru servicii pe care nu le-aţi utilizat niciodată.

Asiguraţi-vă că benefciaţi de cele mai bune oferte

Multe cheltuieli se pot schimba în timp - cum ar fi costurile de asigurare. Acestea pot scădea sau pot creşte. Asiguraţi-vă că plătiţi cele mai mici rate de asigurare pentru casă, autoturism sau asigurarea de viaţă. Concurenţa în industria de telefonie mobilă, internet sau cablu TV face ca ofertele de abonament să fie din ce în ce mai avantajoase. Asiguraţi-vă că nu plătiţi mai mult decât trebuie.

Oferiţi preţul corect pe maşina achiziţionată

Vehiculele noi îşi pierd valoarea de îndată ce au ieşit pe uşa dealerului. Cumpărarea de autoturisme de bună calitate, dar la mâna a doua, vă permite să profitaţi de această pierdere a valorii predominante în industria auto. 44% dintre milionarii intervievaţi au declarat că nu obişnuiesc să cumpere maşini noi.

Folosiţi cupoane de reducere

30% dintre milionarii intervievaţi foloseau cupoane de reducere chiar şi pentru a cumpăra mâncare. De ce să plătiţi mai mult decât trebuie pentru alimente sau alte cheltuieli?

Nu investiţi mai mult de 30% pe cheltuielile cu locuinţa

Contrar a ceea ce aţi putea crede, 64% dintre milionarii incluşi în studiu trăiesc în case modeste.

Profitaţi de punctele de fidelitate acordate de bănci

Multe carduri de credit au programe de recompense ataşate acestora. Profitaţi de fiecare ofertă pe care o aveţi şi nu subestimaţi valoarea sumelor pe care aţi putea să le primiţi în urma cheltuielilor lunare.

Faceţi economii

Majoritatea celor intervievaţi au declarat că un procent din veniturile lunare merge în contul de economii. Nu înseamnă că economisiţi pentru zile negre, dar încercaţi să vă stabiliţi ca obiectiv strângerea unei sume de investiţii.

Stil de viațăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite