Cum faci casa lună cu zeamă de lămâie: trucuri simple care îndepărtează mirosurile neplăcute şi mucegaiul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amestecaţi apă cu suc de lămâie în părţi egale şi spălaţi recipientele de plastic pentru a îndepărta cu succes grăsimea, mirosul şi petele. FOTO tiphero.com
Amestecaţi apă cu suc de lămâie în părţi egale şi spălaţi recipientele de plastic pentru a îndepărta cu succes grăsimea, mirosul şi petele. FOTO tiphero.com

Lămâia are o mulţime de întrebuinţări şi în curăţenia casei, nu este numai un ingredient culinar versatil şi sănătos. Noi vă prezentăm câteva moduri simple în care puteţi folosi sucul de lămâie pentru a rezolva probleme care apar mereu în gospodărie.

1. Amestecaţi apă cu suc de lămâie în părţi egale şi spălaţi recipientele de plastic pentru a îndepărta cu succes grăsimea, mirosul şi petele.

2. La fel de bine se curăţă şi se împrospătează şi blatul de bucătărie, tot cu ajutorul soluţiei de suc de lămâie şi apă în părţi egale. Amestecul se pune într-un recipient cu pulverizator pentru a-l folosi la nevoie. Şi parchetul laminat îl puteţi curăţa tot cu această compoziţie.

3. Robinetele de inox se curăţă cu partea interioară a cojii de lămâie după ce sucul a fost stors.

lamaie

FOTO fromourhidingplace.com

4. Rosturile dintre plăcile de faianţă le puteţi freca tot cu suc de lămâie, cu ajutorul unei periuţe de dinţi de care nu mai aveţi nevoie, pentru a îndepărta negreala şi mucegaiul.

5. Stoarceţi zeama de la două lămâi ca să o folosiţi la albitul rufelor. Puneţi sucul în maşina de spălat şi hainele nu numai că vor fi mai albe, ci vor căpăta şi un parfum discret.

6. Tocătoarele de lemn sau de plastic se curăţă tot cu suc de lămâie. Trebuie doar să le frecaţi cu o bucată de coajă de lămâie. Uleiul pe care îl lasă în urmă are efect dezinfectant. 

7. Oglinzile, geamurile şi alte suprafeţe din sticlă se curăţă foarte bine cu suc de lămâie aplicat dintr-un recipient cu pulverizator. 

8. Şi mirosul neplăcut din frigider poate fi îndepărtat dacă lăsaţi înauntru o jumătate de lămâie parţial stoarsă, pe care trebuie să o schimbaţi săptămânal. 

9. Într-un litru de apa clocotită puneţi o lingură de bicarbonat şi zeama de la o lămâie. Compoziţia se toarnă în scurgerea chiuvetei din bucătărie o dată pe lună ca să menţineţi ţevile curate.

Descoperiţi şi alte utilizări ale sucului de lămâie în videoclipul de jos: 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite