"Zilele Femeii Cineast", serbate între 6 şi 8 martie la Bucureşti - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caroline Steubbe, regizoarea filmului "Lost Persons Area", este invitată la evenimentul de la Bucureşti
Caroline Steubbe, regizoarea filmului "Lost Persons Area", este invitată la evenimentul de la Bucureşti

Zilele Femeii Cineast, un eveniment cinematografic care intenţionează să deschidă drumul unui festival unic în Europa de Est, dedicat femeilor, se va desfăşura între 6 şi 8 martie, la Cinema Studio din Bucureşti.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Ambasada Belgiei şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), iar Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) doreşte să-l organizeze şi anul viitor, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Invitata specială a evenimentului este Caroline Strubbe (Belgia), regizoarea filmului "Lost Persons Area", premiat la Festivalul Filmului de la Cannes în anul 2009, şi al peliculei "I Am The Same, I'm Another", care sunt programate sâmbătă, la orele 18.00 şi 20.00, la Cinema Studio, în prezenţa realizatoarei.

Totodată, duminică, de la ora 18.00, este programată la Cinema Studio o selecţie de filme de scurtmetraj premiate ale "Generaţiei de mâine", realizate de studentele de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC). Programul va continua cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Intenţia organizatorilor este ca din 2016 acest program să devină competitiv, iar premiul să reprezinte un suport important pentru debutul în lungmetraj al câştigătoarei.

"Zilele Femeii Cineast" intenţionează să atragă atenţia marelui public asupra calităţii, abordării subiectelor şi unicitatăţii filmelor realizate de regizori femei.

În România, conform datelor disponibile în Registrul Cinematografiei, doar şapte regizoare au realizat lungmetraje de ficţiune în ultimii 20 ani, iar ponderea în totalul producţiilor de film din ultimii 20 ani este de circa 6%.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite