Weekend de poveste la Festivalul de teatru de stradă B-FIT in the Street! 2016 FOTO

0
0
Imagini de la reprezentaţiile din B-FIT din seara de sâmbătă   FOTOGRAFII: David Muntean
Imagini de la reprezentaţiile din B-FIT din seara de sâmbătă   FOTOGRAFII: David Muntean

Mii de bucureşteni şi turişti au întâmpinat în weekend trupele participante la cea de-a opta ediţie a Festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in the Street!, organizat în centrul Capitalei de către ArCuB.

Ziua de 9 iunie a marcat deschiderea celei de-a opta ediţii B-FIT in the Street! organizată de ARCUB, prin prezentarea trupelor sosite la această ediţie. După ce trupele din Spania, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, România şi Olanda au făcut cunoştinţă cu publicul bucureştean, aceştia au împânzit străzile principale din Centrul Istoric cu spectacole itinerante de acrobaţii pe catalige, personaje fantastice, muzicanţi, statui vivante, dar şi spectacolul Zidul al celor de la Teatrul Masca.

Sâmbătă, de la ora 21.30, B-FIT in the Street! a transformat Piaţa George Enescu într-o scenă deschisă, cu proiecţii video şi decoruri la scară mare, prin producţia olandeză Globe. Începând cu ora 22.20, a avut loc parada artiştilor, pe Calea Victoriei, de la Ateneu spre Piaţa Universităţii, unde de la ora 22.45 a avut loc reprezentaţia celor de la Quidams - spectacolul „Horses of Light and Pegasus“.

Ultima zi de B-FIT in the Street! începe duminică, de la ora 17.00, cu lecţii de istorie în aer liber aduse de artişti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franţa şi numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor ţine publicul pe străzi până târziu în noapte.

În premieră pentru ediţia din 2016, B-FIT in the Street! îşi lărgeşte aria de acţiune şi aduce teatrul de stradă în cartierele oraşului, în calitate de eveniment integrat în candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În paralel cu spectacolele itinerante din centrul oraşului, bucureştenii sunt aşteptaţi duminică, 12 iunie, de la ora 17.00, în Parcul Moghioroş din Drumul Taberei, pentru reprezentaţii B-FIT in the Street! din Franţa (Imperial Kikiristan), respectiv Italia (Flag Wavers Rioni).

Programul complet al festivalului şi detalii despre trupele participante şi spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro şi pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street.

Accesul la toate reprezentaţiile din cadrul festivalului este gratuit.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite