„WaterLear”, prima expoziţie de fotografie de teatru, cu imagini expuse sub apă, vernisată la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie inedită va fi vernisată vineri, 2 august, de la ora 12.00, la Iaşi: „WaterLear” îi aduce laolaltă pe actorii din spectacolul Regele Lear de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Aceştia vor fi expuşi sub apă, în cadrul unei expoziţii în premieră în oraşul celor şapte coline.

Vor fi expuse 15 portrete ale unor actori foarte cunoscuţi ai Teatrului Naţional Bucureşti, realizate de cunoscutul fotograf de teatru Florin Ghioca. Printre actorii care vor „intra la apă” se numără Marius Manole, Mihai Constantin (foto jos), Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu şi Tudor Istodor. Fotografiile au fost realizate cu prilejul unei filmări pe care actorii au făcut-o într-un bazin cu apă, pentru spectacolul „Regele Lear”, regizat de georgianul David Doiashvili. 

„Am profitat de joaca aceasta cu apa, de faptul că actorii erau în nişte momente incredibile şi extrem de spectaculoase şi am făcut câteva fotografii, pe care mă bucur că le pot expune în premieră absolută la Iaşi. Împreună cu prietenii de la Pleiada Hotel, am decis să facem şi mai spectaculoasă această expoziţie! Ea va putea fi vizitată sub apă, în piscina din interior, cu măşti speciale de snorkeling, puse la dispoziţie de gazde pentru cei curioşi. O asemenea expoziţie subacvatică este o premieră pentru oraşul Iaşi şi sper ca publicul să vină să o vadă, accesul fiind pe bază de invitaţii şi rezervări. Singura condiţie este ca vizitatorii să poarte costum de baie”, precizează fotograful TNB, Florin Ghioca. 

Imagine indisponibilă

Titlul expoziţiei, „WaterLear”, este o combinaţie între „water” (apă) şi numele regelui din spectacolul shakespearian - Lear. Fotografiile vor putea fi admirate ulterior vernisajului pe tot parcursul weekendului, până pe 4 august. Intrarea se face pe bază de invitaţii şi rezervări. Detaliile se găsesc pe site-ul hotelului şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Ne bucurăm că putem organiza prima expoziţie subacvatică în premieră la Iaşi. Ne place să setăm trenduri, să inovăm şi să oferim experienţe deosebite oaspeţilor noştri. Din această categorie face parte şi expoziţia ”WaterLear”, care aduce în piscina hotelului nostru cele mai importante figuri ale Teatrului Naţional din Bucureşti, într-un spectacol vizual încântător. Aşteptăm alături de noi toţi amatorii de artă şi frumos să ne bucurăm împreună de un spectacol fotografic văzut dintr-o nouă perspectivă”, subliniază Dora Morhan, gazda evenimentului şi manager al hotelului.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite