Violonista kazahă Zhibek Mussurgaliyeva susţine un recital la Festivalul Enescu - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonista kazahă Zhibek Mussurgaliyeva va susţine un recital, pe 12 septembrie, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 30 august - 20 septembrie, în Bucureşti.

Recitalul susţinut de Zhibek Mussurgaliyeva pe 12 septembrie, de la ora 18.00, în Piaţa Festivalului din Bucureşti, va cuprinde lucrări de Antonio Bazzini ("La Ronde des Lutins"), Pietro Locatelli (Sonata for Violin and Piano in F minor "At the tomb" 1-4 parts) şi Niccolò Paganini (Concertul pentru vioară şi orchestră "La Campanella", partea a treia), potrivit site-ului festivalenescu.ro.

Prezenţa tinerei violoniste din Kazahstan Zhibek Mussurgaliyeva la Festivalul "George Enescu" este susţinută de KMG International, care, sub brandul Rompetrol, continuă parteneriatul de susţinere a festivalului, pentru a treia ediţie consecutivă, conform unui comunicat remis Mediafax.

Zhibek Mussurgaliyeva este a doua artistă din Kazahstan ce susţine un recital la Bucureşti, după pianistul Amir Tebenikhin, laureat al Concursului Internaţional "George Enescu" şi solist în cadrul concertului de deschidere din ediţia 2014.

Născută pe 16 iulie 1999, Zhibek Mussurgaliyeva studiază la Universitatea Naţională de Arte din Kazahstan (Astana) şi a obţinut numeroase premii internaţionale, între care Premiul Speranţa în cadrul competiţiei de tineret "P. I. Ceikovsky" din 2012 (Geneva, Elveţia) şi locul I la Festivalul F. Mansurov (2015, Moscova).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite