VIDEO„Toto şi surorile lui“ de Alexander Nanau, cel mai bun documentar la Festivalul de la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul român Alexaner Nanau, premiat la Varşovia.  FOTO: GettyImages.co.uk
Regizorul român Alexaner Nanau, premiat la Varşovia.  FOTO: GettyImages.co.uk

Filmul „Toto şi surorile lui“, regizat de cineastul de origine română Alexander Nanau, a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar, la Festivalul de Film de la Varşovia, care s-a desfăşurat în perioada 10 - 19 octombrie.

„Toto şi surorile lui“ a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar, din partea juriului format din Arto Halonen (Finlanda), Dorota Roszkowska (Polonia) şi Frédéric Tcheng (Franţa). Juriul a apreciat punerea în scenă a lui Alexander Nanau, dramaturgia, intimitatea cu personajele şi modul inspiraţional în care sunt prezentate problemele sociale.

La aceeaşi categorie, a filmelor documentare, o menţiune specială a fost acordată peliculei „Crossroads“/„Perekrestok“ de Anastasiya Miroshnichenko, o coproducţie Belarus - Suedia. Marele premiu al ediţiei din acest an a fost acordat lungmetrajului „The Coffin in the Mountain“/ „Binguan“ de Xin Yukun (China).

Documentarul „Toto şi surorile lui“, regizat de Alexandru Nanau, un cineast premiat cu Emmy, prezintă povestea de dragoste a unei familii. Totonel, în vârstă de 10 ani, şi surorile lui trăiesc într-o zonă foarte săracă şi aşteaptă ca mama lor să se întoarcă din închisoare.

Alexander Nanau, născut în România, a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin şi a lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care „Taking Sides“ de Istvan Szabo (2001).

În 2010, documentarul „Lumea văzută de Ion B.“, produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria „Arts Programming“, la cea de-a 38-a ediţie a premiilor Emmy. În acelaşi an, a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite