VIDEO Spectacolul de balet „Anna Karenina“, astăzi, pe scena Operei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balerinii britanici Ross McCaw şi Barnaby Bishop vor urca, pentru prima dată, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), cu ocazia spectacolului de balet „Anna Karenina“, în coregrafia lui Ioan Tugearu. Evenimentul va avea loc duminică, 13 aprilie, de la ora 19.00.

Spectacolul „Anna Karenina“, după romanul omonim al lui Lev Tolstoi, a făcut istorie în repertoriul ONB, prin montarea sa originală, prezentată în premieră absolută pe 8 noiembrie 1998. Producţia, regizată de Ioan Tugearu, a fost reluată în 2009. 

Balerinii Ross McCaw şi Barnaby Bishop s-au alăturat Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, condusă de Johan Kobborg (41 de ani), în urma unui casting organizat de teatru, în luna februarie, la care s-au înscris aproximativ 300 de balerini.

Balerinul Ross McCaw a câştigat castingul la care s-au înscris aproximativ 300 de balerini. FOTO: ONB

image

Din distribuţia spectacolului „Anna Karenina“ mai fac parte Corina Dumitrescu, Cristina Opincaru, Gigel Ungureanu, Mugur Valsami, Alin Gheorghiu, Mihaela Soare, Liliana Nica, Virgil Ciocoiu, Vicentiu Popescu, Valentin Stoica, Mirela Simniceanu, Monica Petrica şi Laura Blica Toader

Ioan Tugearu a fost prim-balerin al Operei Naţionale din Bucureşti din 1965, iar din 1977 a montat aici numeroase spectacole de balet. În perioada 1992 -1993, acesta a fost directorul şi coregraful principal al baletului Operei Naţionale din Bucureşti, unde a revenit, în 1996, în calitate de coregraf, până în 2003.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite