VIDEO Şase filme în premieră la Dracula Film Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 1-5 octombrie, la Braşov va avea loc a doua ediţie a Dracula Film Festival, o manifestare dedicată cinefililor care îndrăgesc genurile horror şi fantasy. Şase lungmetraje vor fi prezentate în premieră în România cu acest prilej.

În competiţia de lungmetraj internaţional - una dintre cele trei secţiuni, alături de scurtmetraj internaţional şi scurtmetraj românesc - au fost selecţionate 6 filme, toate putând fi urmărite în premieră în România. Printre titlurile selecţionate se numără The Canal/ Canal (2014) al regizorului irlandez Ivan Kavanagh şi Norviyia/ Norway (2014), lungmetrajul regizorului grec Yannis Veslemes.

În cadrul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc o proiecţie specială, la 10 ani de la premiera filmului lui Julian Richards, a lungmetrajului The Last Horror Movie, unul dintre reperele cinema-ului independent. Thriller-ul despre un duo de ucigaşi în serie care-şi înregistrează pe VHS crimele şi le infiltrează prin centre de închirieri casete video pentru a pescui şi victime, şi spectatori, este deranjant de eficient. Şi nu doar din ororile prezentate ci şi din modul subversiv în care aduce în discuţie voyeurismul spectatorului şi spectacularizarea celor mai oribile violenţe. Multiplu premiat prin festivaluri, The Last Horror Movie este un reper şi pentru pasionaţii genului found footage, dar şi o vizionare necesară oricărui cinefil. 

Galezul Julian Richards este unul dintre regizorii cu cultstatus ai genului horror. Thrillerele sale brutale - Shiver (2011), Summer Scars (2007) şi The Last Horror Movie (2004) - sunt filme care abordează mecanica violenţei şi disfuncţiile societale. Richards este şi unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa distribuţiei internaţioanle de film prin compania sa. De altfel, Richards este preşedintele juriul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival. 

De asemenea, din juriu mai fac parte şi Toni Benages i Gallard – artist grafic şi director al Festivalului Cryptshow (Barcelona), selecţioner pentru Filmets Badalona Film Festival, şi Aurelian Nica, Original Production Manager HBO România.

Pentru "Canal" regizorul irlandez Ivan Kavanagh amestecă thrillerul psiholgic cu filmul poliţist şi poveştile cu fantome. David, lucrător la o arhivă de filme descoperă accidental că în casa în care locuieşte împreună cu familia a avut loc o crimă oribilă. Curiozitatea sa pentru ororile comise cu mai bine de o sută de ani în urmă trezesc însă ceva. Un ceva feroce şi deloc dispus să se lase investigat. Iar prima persoană care dispare este tocmai soţia lui David, pe care toată lumea începe să îl suspecteze de crimă.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite