VIDEO S-a deschis Teatrul „Apollo 111“, cu un spectacol de Radu Jude. Cum arată clădirea înainte şi după lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult anunţata dechidere a Teatrului Apollo 111 din Palatul Universul, în centrul Bucureştiului, a avut loc, iar cu acest prilej a fost prezentat în premieră spectacolul „Ali: frica mănână sufletul“, regizat de Radu Jude, aflat la a doua creaţie teatrală.

Lume multă s-a strâns la evenimentul de deschidere, iar cei care au fost primii musafiri ai locului au ciocnit, pentru început, un pahar de vin. Printre ei, regizorii Corneliu Porumboiu şi Călin Peter Netzer (care este şi unul dintre co-fondatori), dar şi numeroşi oameni din media, actori şi jurnalişti.

Actorul Bogdan Dumitrache, co-fondator şi director artistic al teatrului, a ţinut un foarte scurt speech de deschidere, în care le-a urat celor prezenţi bun venit şi vizionare plăcută, invitându-i să ciocnească un pahar. A urmat premiera spectacolului "Ali: frica mănâncă sufletul", în regia lui Radu Jude, care îi are în dristribuţie, printre alţii, pe Liliana Ghiţă şi pe cântăreţul Kamara Ghedi.

Cum arată noul teatru Apollo 111 şi cum a fost la inaugurare

Spectacolul este o adaptare după textul - devenit film - al celebrului regizor german Rainer Werner Fassbinder. Piesa de teatru "Ali: Frica mănâncă sufletul" abordează subiecte de actualitate precum imigraţia, iubirea, prejudecata şi cultura arabă. 

Acestea sunt ingredientele de bază ale poveştii de dragoste dintre doi oameni complet diferiţi: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, şi Ali, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile şi depăşind oroarea provocată în familie şi printre cunoscuţi, cei doi hotărăsc să se căsătorească.

image

Corneliu Porumboiu (centru), alături de producătorul Dan Burlac (dreapta), la deschiderea Apollo111

Spaţiul din Palatul Universul are o suprafaţă de peste 800 metri pătraţi dedicată spectacolelor şi divertismentului, o sală de teatru cu o capacitate de 140 de locuri şi proiecţie profesională de cinema, o sală dedicată concertelor şi evenimentelor speciale, trei săli de repetiţii, două săli de casting şi o terasă. Preţul unui bilet este de 65 de lei. 

”Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piaţa de teatru privată. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producţii independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spaţiu performant şi spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spaţiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, a declarat Bogdan Dumitrache.

De altfel, actorul a fost invitat la Adevărul Live, unde a povestit mai pe larg despre felul în care s-a născut Apollo111, dar şi despre proiectele pe care teatrul le va desfăşura în viitor.

Totul despre cel mai nou teatru deschis în Bucureşti, „Apollo 111“, cu actorul Bogdan Dumitrache

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite