Târgul de Crăciun din Cluj, deschis de Ziua Naţională a României. Programul pe zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii administraţiei clujene au montat căsuţele de la Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii care se va deschide pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Acolo veţi putea asculta colinde, vă veţi putea încălzi la un vin fiert cu scorţişoară sau ceai cu cei dragi.

Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii se deschide în 1 Decembrie cu un spectacolul folcloric dedicat Zilei Naţionale şi cu aprinderea luminiţelor de sărbători, la ora 19.00, în tot oraşul. Momentul va fi urmat de concertul celor de la Holograf şi cu retragerea cu torţe de la ora 19.45 şi artificii în Piaţa Avram Iancu de la ora 20.00. Seara se va încheia cu un concert marca DJ Project în Piaţa Unirii.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că ediţia 2016 a Târgului de Crăciun va fi una specială datorită programului conceput împreună de activişti, companii şi instituţii.

La kilometrul zero al Clujului vor colinda, în fiecare seară, între orele 18.30 şi 21.00, ansambluri de elevi ai şcolilor clujene, corurile bisericilor din Cluj-Napoca şi mulţi alţi artişti vor aduce colinde în fiecare seară a Târgului. Iar căsuţa lui Moş Crăciun va fi deschisă zilnic pentru copii, cu ajutorul echipei Ludoteka ce va îndruma călătoriile magice ale celor mici către tărâmul Moşului. Acolo, copiii între 4 şi 16 ani vor putea participa la ateliere de textile, modelaj, muzică, fotografie, pictură, lucru manual sau origami. Toate acestea între orele 15.30 şi 19.00. E bine de ştiut că participarea se face pe bază de înscriere la adresa ateliereludoteka@gmail.com.

Cei de la LollyBoom au pregătit cel mai dulce atelier de gătit, atelier de magie şi ore de jocuri şi relaxare - Atelierul Spiriduşilor, zilnic în perioada 2-26 decembrie, între orele 16.00 şi 19.00. Înscrierile se fac pe site-ul organizatorilor. 

Pe 5 decembrie, Moş Nicolae e aşteptat alături de Gaşca Zurli şi Nicole Cherry. Tot pentru cei mai mici clujeni, Teatrul de Păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca va oferi în fiecare marţi, de la ora 18:.0 câte o reprezentaţie.

Cei de la Asociaţia Urbannect aduce din nou în spaţiul public atmosfera de „acasă” şi în fiecare duminică a lunii decembrie îi invită pe clujeni la un pahar de ceai în jurul sobei şi la depănat poveşti.

image

Pe 10 decembrie, bărboşii de la Beard Brothers vin cu jocurile copilăriei de altădată - „Să vină la minge”, „Toţi în cerc” sau „Tag fotbal”.

Pe 16 decembrie, iubitorii patinajului sunt invitaţi la un spectacol inedit pe gheaţă: operă, scenografie şi amenajare spactaculoasă - toate în cadrul „Alice în Ţara Minunilor”. Cei din spatele acestei idei sunt arhitecţii ingenioşi de la Scena Urbană.

O zi mai târziu, sunteţi invitaţi la cel mai amuzant cros al iernii: Crosul lui Moş Crăciun (a doua ediţie) iar, în urma numeroaselor solicitări din partea fanilor clujeni, pe scena din Piaţa Unirii va urca Alina Eremia.

Potrivit celor de la Compania de Transport Public Cluj-Napoca, copiii se vor putea întâlni zilnic cu Moşul în cel mai frumos tramvai al iernii: Tramvaiul lui Moş Crăciun. Tot în acest tramvai special, prichindeii îşi vor putea lăsa scrisorile pentru Moş. Tramvaiul va circula în perioada 5-24 decembrie, între orele 17.00 şi 20.00 pe linia 101, Bucium-Gară.

Mai puteţi citi:

Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe. Spectacole în 13 limbi ale pământului, la Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite