VIDEO "Protestul filmului românesc", inclus în clipul oficial realizat după Berlinale 2017

0
0

Pe 13 februarie 2017, pe covorul roşu de la Berlinale păşeau mai mulţi cineaşti români. De data aceasta, nu pentru o premieră a unui film, ci pentru un protest paşnic, în care îşi arătau solidaritatea cu ceea ce se întâmpla în ţară, în Piaţa Victoriei. Gestul românilor nu a rămas fără ecou.

Într-un clip oficial, postat pe pagina de Facebook a festivalului, organizatorii Berlinalei au inclus imaginile care au făcut înconjurul lumii, cu românii care purtau pancarte pe care era scris textul "Romanian Cinema #rezist", dar şi o declaraţie a producătoarei de film Oana Giurgiu, alături de alte declaraţii ale personalităţilor care au onorat cu prezenta ediţia a 67-a a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, printre acestea numărându-se şi cunoscutul actor Patrick Stewart, care spune: "Luptaţi! Nu cu pumnii lor, ci cu minţile lor!".

Printre participanţii la protest s-au numărat: Ada Solomon, primul producător român de film cu o peliculă nominalizată la Oscar, actriţa Crina Semciuc, producătoarea Oana Giurgiu, Daniel Mitulescu, producătorul şi directorul de imagine Alex Trăilă, producătorii Oana Iancu, Dan Burlac, directorul artistic Ligia Keşişian, regizorii Anca Damian şi Tudor Giurgiu.

Clipul oficial realizat la Berlinale 2017 arată protestul cineaştilor români

"Dacă facem filme bune, dacă avem unde să le arătăm şi public să vină să le vadă, doar aşa putem să fim uniţi", spune în clip producătoarea Oana Giurgiu. Filmul se încheie cu îndemnul directorului festivalului, Dieter Kosslick: "Nu vă pierdeţi curajul, vom învinge!".

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite