VIDEO Protest al cinematografiei româneşti pe covorul roşu de la Berlinale. Oficialii festivalului, solidari cu manifestanţii

0
0

Protestul care se desfăşoară de două săptămâni în România a ajuns să aibă ecouri şi peste hotare. După ce actorul Levente Molnar a postat o imagine de pe covorul roşu la Premiile bafta, purtând o inscripţie cu mesajul #rezist, mai mulţi cineaşti români au protestat la Berlin, la Festivalul Internaţional de Film.

UPDATE: Pe pagina oficială Twitter a Berlinalei a fost postată o imagine cu protestatarii români, cu mesajul "Berlinale îşi exprimă solidaritatea faţă de protestatarii români sosiţi la festival"

image

Pe pagina sa de Facebook, regizorul Tudor Giurgiu a postat un video în care apar mai mulţi cineaşti români, purtând pancarte pe care au scris "Romanian Cinema #rezist", afişându-le în faţa jurnaliştilor străini, în semn de protest chiar pe covorul roşu de la Berlinale Palast, principalul loc al desfăşurării celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Cei peste 20 de paticipanţi la protest, producători, regizori, actori, au fost îndrumaţi de stewarzii germani pe covorul roşu chiar în faţa principalei intrări, având chiar susţinerea organizatorilor şi fiind aplaudaţi în final de asistenţă, sub flashurile camerelor foto ale fotoreporterilor acreditaţi la festival.

Printre participanţii la protest s-au numărat: Ada Solomon, primul producător român de film cu o peliculă nominalizată la Oscar, Oana Giurgiu, Daniel Mitulescu, producătorul şi directorul de imagine Alex Trăilă, producătorii Oana Iancu, Dan Burlac, directorul artistic Ligia Keşişian, regizorii Anca Damian şi Tudor Giurgiu, criticul de film Iulia Blaga.

image

Gestul lor vine după ce pe covorul roşu la Premiile Bafta, îmbrăcat elegant şi purtând o inscripţie cu mesajul #rezist, actorul român Levente Molnar (foto sus), cunoscut pentru rolul din premiatul film "Fiul lui Saul", a fost intenst mediatizat în urma gestului său. 

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite