VIDEO Mircea Tiberian & friends vor concerta la Castelul Peleş şi Palatul Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987), Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (2001) şi Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000)
Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987), Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (2001) şi Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000)

Pianistul Mircea Tiberian, percuţionistul american John Betsch şi contrabasistul Michael Acker vor concerta, pe 20 şi 21 iulie, în spaţii încărcate de istorie, precum Castelul Peleş din Sinaia şi Palatul Mogoşoaia.

Recitalul din sala de muzică a Castelului Peleş, care va avea loc pe 20 iulie de la ora 17:00, este inclus în cadrul Stagiunii „Sunetul Muzicii“, iar cel din curtea de onoare a Palatului Mogoşoaia se va desfăşura pe 21 iulie de la ora 18:00 cu ocazia ediţiei a III-a a Verii de Poezie şi Jazz

Celor trei cântăreţi de jazz li se alătură Ioana Crăciunescu, poetă şi actriţă, cunoscută mai ales pentru rolul Anei din ecranizarea după Liviu Rebreanu, „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii“. A mai jucat în producţii precum „Să-ţi vorbesc despre mine“ (1987), „Întâmplări cu Alexandra“ (1989), iar în prezent este stabilită în Franţa. 

Mircea Tiberian este fondatorul şi coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti (începând cu 1990 şi până în prezent) şi Cluj (începând cu 1996 şi până în prezent). A cântat alături de nume mari ale jazz-ului, precum Larry Coryell, Tomasz Stańko (aflat în premieră în România, a concertat în cadrul Festivalului ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More), Herb Robertson, Ed Shuller şi a avut turnee în aproape toată lumea.

John Betsch a cântat alături de saxofonistul Jim Pepper şi pianistul Mal Waldron, precum şi într-o trupă pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa, pianista Claudine François. 

Michael Acker este un nume reprezentativ pentru noua generaţie de jazzişti, reuşind să transpună stilurile R & B, pop şi electronic în ritmuri de jazz. Acker a fost prezent la Festivalul ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More, alături de cântăreaţa de jazz, Elena Moroşanu. 

Cele două evenimente culturale sunt coordonate muzical de Sebastian Gheorghiu şi moderate de Sebastian Crăciun respectiv Dan Mircea Cipariu. 

Concert de jazz susţinut la Teatrul Masca de Mircea Tiberian (pian), John Betsch (tobe) şi Chris Dahlgren (bas)

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri