Video mapping pe Casa Poporului, la concertul Angelei Gheorghiu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Gheorghiu, în timpul Concertului din Piaţa Constituţiei  FOTOGRAFII: Petru Ivu
Angela Gheorghiu, în timpul Concertului din Piaţa Constituţiei  FOTOGRAFII: Petru Ivu

Peste 10.000 de oameni au participat vineri seara, în Piaţa Constituţiei, la concertul extraordinar susţinut de  Angela Gheorghiu, care a marcat deschiderea Zilelor Bucureştiului. Soprana a avut un repertoriu clasic cu arii din opere celebre, iar în partea a doua a cântat şi şlagăre, printre care şi hitul Doinei Badea, „Ploaia şi noi“.

Prima parte a programului, susţinut de Angela Gheorghiu, în Piaţa Constituţiei, a inclus arii din operele: „Italianca în Alger” de Gioachino Rossini, „Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, „Carmen” de Georges Bizet, „Tosca”, „Turandot” şi „Manon Lescaut”de Giacomo Puccini, „La Wally” de Alfredo Catalani, „Andrea Chenier” de Umberto Giordano. Printre spectatori s-au numărat: primarul general Gabriela Firea, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, Grigore Leşe, Gheorghe Zamfir,  Monica Anghel, Felicia Filip, Paula Seling şi Ovi, Andreea Marin.

angela gheorghiu foto petru ivu

Muzica s-a sincronizat cu tehnologia de ultimă generaţie în timpul concertului Angelei Gheorghiu. Întreaga scenă a fost acoperită în totalitate de proiecţii, creând iluzia unui film 3D, unde acordurile muzicii s-au îmbinat într-un joc de culoare şi lumini cu proiecţii de video mapping pe Casa Poporului. Într-un decor virtual tridimensional, soprana a concertat, pe scena amenajată în Piaţa Constituţiei, alături de Filarmonica „George Enescu“ şi de tenorul Teodor Ilincăi. 

Dirijorul spectacolului din 15 septembrie a fost artistul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

angela gheorghiu si teodor ilincai foto ivu

Angela Gheorghiu şi Teodor Ilincăi (foto), care au susţinut împreună concerte de succes la Valladolid, Londra şi Bodrum,  au fost acompaniaţi de Filarmonica „George Enescu“, alături de care soprana a cântat în multe alte concerte la Ateneul Român şi în ţară.

Artista a subliniat că nu trebuie uitate cele mai importante voci din muzica uşoară românească, subliniind că le mulţumeşte acestor interpreţi pentru moştenirea lăsată, în special Doinei Badea, care "a avut o viaţă chinuită şi nu trebuie uitată".

Concert Angela Gheorghiu Piata Constitutiei foto Petru IVU

Cea de-a doua parte a concertului susţinut de Angela Gheorghiu şi tenorul Teodor Ilincăi a inclus, alături de arii clasice, piese precum „Oameni” de Marius Ţeicu, „Ploaia şi noi” de Vasile V. Vasilache, „Valurile Dunării: Muzica” de George Grigoriu.

„Ne-am gândit că este cazul şi avem o îndatorire, din punctul meu de vedere este o îndatorire, să nu uităm vocile cele mai importante din România — chiar şi în această seară, cu precădere clasică — vocile celor care au cântat muzică uşoară românească”, a precizat Angela Gheorghiu, după ce tenorul Teodor Ilincăi a interpretat piesa „Oameni”.
angela gheorghiu bis piata constitutiei foto ivu

La bis, în ovaţiile publicului, cei doi au interpretat „Granada”, „O sole mio” şi „O mio babbino caro”. În timpul ultimei piese, mulţimea a fost acoperită, pentru mai multe zeci de secunde, de o ploaie de confetti, împrăştiată de patru tunuri speciale.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite