VIDEO Ion Caramitru, apel către spectatori, pentru solidaritate cu artiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Caramitru le cere spectatorilor să fie solidari cu actorii                 FOTO: Cristi Nistor
Ion Caramitru le cere spectatorilor să fie solidari cu actorii                 FOTO: Cristi Nistor

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional din Bucureşti a transmis un mesaj filmat, în timpul repetiţiilor pe care le susţine cu regizoarea Carmen Lidia Vidu la TNB, pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989”. Actorul face un apel către spectatori, solicitându-le solidaritate cu artiştii.

În această perioadă, pierderile suferite de Teatrul Naţional din Bucureşti în urma suspendării spectacolelor la cele şase săli este de aproximativ 1 milion de lei pe lună.  Aceste pierderi se pot răsfrânge grav asupra activităţii teatrului, mai ales că actorii colaboratori, care sunt în jur de 200, trăiesc de pe urma spectacolelor în care joacă.

Ion Caramitru îi roagă pe spectatorii care şi-au cumpărat deja bilete la spectacolele programate luna aceasta să nu ceară rambursarea banilor, întrucât spectacolele vor fi reprogramate atunci când situaţia o va permite.

„Mă adresez spectatorilor fideli ai Teatrului Naţional din Bucureşti, mă adresez celor îndrăgostiţi de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Naţional se obligă să reprogrameze aceste spectaacole atunci când vom avea posibilitatea sa o facem. Şi biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în ţară şi, în mod expres, în sălile de spectacol”, spune Ion Caramitru în mesajul transmis public.

„Teatrul Naţional trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanţa de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre, pentru ca oamenii să îşi cumpere bilete din timp. Ar fi mult mai folositor pentru noi dacă aţi accepta această... să-i spunem convenţie şi gest de solidaritate. Pentru că ne-aţi ajuta imens în a putea, în mod firesc, să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi zi de zi încasările pentru aproape 1400-1500 de spectatori pe care îi aveam în fiecare zi. Vă daţi seama ce tevatură! Şi totuşi, în afară de asta, gestul pe care vi-l cerem se petrece şi în alte ţări. Acolo s-a înţeles lucrul ăsta şi facem şi noi un apel spre înţelegerea dumneavoastră. Spectacolele vor fi văzute, biletele vor fi respectate, natura dumneavoastră cetăţenească va fi onorată, iar noi vom fi cei care vă vom mulţumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ. Vă mulţumim!”, a adăugat managerul TNB în mesajul său.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi-a încetat activitatea cu publicul, suspendând toate spectacolele şi evenimentele programate până la sfârşitul lunii şi cel mai probabil va rămâne în această situaţie şi în luna care urmează, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul Covid-19.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite