VIDEO Interviurile FNT. Un trio de succes, pe scena Festivalului Naţional de Teatru

0
0
Emilian Mârnea, Florin Călbăjos şi Petre Ancuţa, în "Angajare de clovn", la TNB      FOTO: Florin Ghioca
Emilian Mârnea, Florin Călbăjos şi Petre Ancuţa, în "Angajare de clovn", la TNB      FOTO: Florin Ghioca

Trei tineri actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti sunt invitaţi la Adevărul LIVE, de la ora 13.00, în cadrul Interviurilor FNT. Emilian Mârnea, Florin Călbăjos şi Petre Ancuţa dezvăluie amănunte inedite din culisele spectacolelor în care joacă. Unul dintre acestea, "Angajare de clovn", a fost selecţionat şi prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2017.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Cei trei tineri actori care deja se bucură de succes în două dintre producţiile teatrului, "Act Orchestra" şi "Magic Naţional", fac în acest spectacol un trio de clovni bătrâni, care sunt gata de orice pentru a da lovitura cu talentul şi umorul lor într-un circ care face angajări.

 "Angajare de clovn" vorbeşte nu doar despre fascinaţia în faţa miraculoasei lumi a circului, ci şi despre dorinţa fiecăruia dintre noi de a-i pătrunde tainele. Trei clovni bătrâni se reîntâlnesc în faţa unui anunţ de angajare, atârnat de o uşă ce se încăpăţânează, în chip misterios, să rămână închisă.

“Clovnul este personajul care râde plângând şi plânge râzând, iar în tradiţia Europei măscăricii şi bufonii au fost uneori singurele personaje de la curţile regilor şi ale nobililor care aveau voie să spună adevărul, ba chiar să-şi ironizeze stăpânii şi să-şi râdă de mai-marii lumii. Pe clovni i-am văzut şi ca nişte purtători de oglinzi sparte în care se reflectă strâmb lumea reală. Iar uneori ei pot fi şi sadici, ba chiar monstruoşi, atunci când societatea ne transformă pe toţi în clovni debili şi fără talent, în marionete ale societăţii de consum (după ce am fost marionete ale unor dictatori)”, remarcă autorul Matei Vişniec.

Cei trei actori vor fi prezenţi în studioul Adevărul LIVE, de la ora 13.00, cu poveşti pline de umor din culisele "angajării de clovn".

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite