Video inedit de la filmările pentru „Marți, după Crăciun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorii filmului „Marți, după Crăciun", regizat de Radu Muntean, au dat publicității un clip video, în care arată cum s-au desfășurat filmările.

"Am încercat să pun în film senzaţia de voyeurism pe care o ai când te uiţi în casele oamenilor, când intri în bucătăria sau în dormitorul unui cuplu. Intimitatea unei căsătorii poate fi mai captivantă decât un film de acţiune", spune Radu Muntean. Filmul a fost lansat pe DVD la Londra, în această primăvară.

Marti dupa Craciun la filmare from andrei amarfoaie on Vimeo.

Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, filmul "Marţi, după Crăciun" spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Brănescu), care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor) de zece ani. Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi, aparent, o relaţie fericită.

De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), un medic stomatolog în vârstă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întâlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.

Din distribuţia filmului mai fac parte Dragoş Bucur, Adrian Văncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase. Lungmetrajul a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes din 2010, în competiţia Un Certain Regard.

"Marţi, după Crăciun" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Radu Muntean, care a mai regizat "Furia" (2002), "Hârtia va fi albastră" (2006) şi "Boogie" (2008). Toate lungmetrajele lui au fost răsfăţatele festivalurilor internaţionale de film.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite