VIDEO Filme de maximum 3 minute, la Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj „Trés Courts“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinematograful Elvire Popesco
Cinematograful Elvire Popesco

Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj „Trés Courts“, care propune selecţii de filme din străinătate şi din România, se desfăşoară până luni inclusiv, la cinema „Elvira Popescu" de la Institutul Francez din Bucureşti.

Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj "Trés Courts" prezintă filme de maximum 3 minute, venite din toate colţurile lumii. Festivalul propune o selecţie internaţională de 44 de filme prezentate în două părţi, de câte o oră, şi proiectate în versiune originală, cu subtitrare. De asemenea, festivalul organizează şi în acest an o competiţie specială de scurtmetraje care prezintă puncte de vedere feminine. În competiţia Paroles de Femmes au fost selecţionate 19 filme, proiecţia acestora având o durată de aproximativ o oră.

Pentru al optulea an consecutiv, Institutul Francez din România organizează şi o competiţie specială de scurtmetraje româneşti, promovând astfel talentele locale. În competiţia românească "Around the Trés Courts" au fost selecţionate 15 filme, care vor fi proiectate în oraşele din România şi Republica Moldova care găzduiesc festivalul.

În acest festival sunt prezente toate genurile: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, clasici sau inovatori, regizorii acestor scurtmetraje foarte scurte vin din toate colţurile lumii. Spectatorii vor putea vota filmul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi va câştiga premiul publicului. Premiile sunt oferite de Orange şi de Institutul Francez din Cluj.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite