VIDEO "Faust"-ul lui Purcărete, difuzat de TVR2, la 265 de ani de la naşterea lui Goethe

0
0
Ofelia Popii şi Ilie Gheorghe în rolurile Mefisto şi Faust, la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu
Ofelia Popii şi Ilie Gheorghe în rolurile Mefisto şi Faust, la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Spectacolul "Faust", în regia lui Silviu Purcărete, montat la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, va fi difuzat, luni, de la ora 20.00, la TVR 2.

La împlinirea a 265 de ani de la naşterea lui Johann Wolfgang von Goethe, Casa de Producţie a TVR a programat difuzarea spectacolului pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete după celebra piesă "Faust" a scriitorului german.

Spectacolul montat la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi înregistrat de Televiziunea Română în cadrul ediţiei a XV-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi difuzat luni, de la ora 20.00, la TVR 2.

Evoluţia scenică a actorilor Ilie Gheorghe (în rolul lui Faust) şi Ofelia Popii (Mefisto), alături de alţi peste o sută de actori şi de muzicieni, viziunea regizorală a lui Silviu Purcărete, compoziţiile muzicale originale semnate de Vasile Şirli, scenografia imaginată de Helmuth Stürmer şi costumele realizate de către Lia Manţoc au transformat capodopera dramatică a lui Goethe într-o experienţă artistică unică, apreciată la nivel internaţional.

Unul dintre cele mai notabile succese la nivel internaţional ale piesei regizate de Silviu Purcărete îl constituie selecţionarea la ediţia din anul 2009 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh, în acelaşi an actriţa Ofelia Popii obţinând premiul "Herald Angel" pentru rolul Mefisto.

Acelaşi spectacol a atras în 2011 şi publicul iubitor de teatru în capitala Belgiei, printre spectatorii ultimei reprezentaţii din Bruxelles numărându-se şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Un an mai târziu, regizorul Silviu Purcărete a fost distins, la rândul lui, cu premiul "Herald Angel" la Edinburgh, pentru montarea unei alte producţii a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu - "Călătoriile lui Gulliver", după celebrul roman al lui Jonathan Swift.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri