VIDEO Bătaie pe biletele la filmul despre procurorul  Cristian Panait, regizat de Tudor Giurgiu. Avanpremiera va rula în Bucureşti şi în trei oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Emilian Oprea (37), în rolul procurorului Panait.  Foto: Pagina de Facebook a filmului „De ce eu?“
Actorul Emilian Oprea (37), în rolul procurorului Panait.  Foto: Pagina de Facebook a filmului „De ce eu?“

Proiecţiile speciale ale filmului despre procurorul Cristian Panait, „De ce eu?“, în regia lui Tudor Giurgiu, care va fi prezentat săptămâna viitoare într-o versiune de lucru în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj, au fost suplimentate cu o vizionare, la cererea publicului, luni, 12 noiembrie, la Cinema Union din Capitală.  În secvenţele lungmetrajului apare şi Robert Turcescu.

Filmul despre procurorul Cristian Panait va fi prezentat într-o versiune de lucru în cadrul unor proiecţii speciale, care se vor desfăşura la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj, în perioada 10 - 13 noiembrie.

Iniţial, Tudor Giurgiu a anunţat pe blogul său că în Bucureşti va avea loc o singură proiecţie, luni, de la ora 21.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român - Noul Cinematograf al Regizorului Român. Însă, potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a filmului, „datorită cererii foarte mari de bilete şi a interesului crescut“ va mai fi organizată o proiecţie specială a peliculei în Bucureşti, luni, de la ora 22:00, la Cinema Union.

 Primele imagini din filmul despre cazul procurorului Cristian Panait au fost publicate pe 25 septembrie de regizor, pe pagina de Facebook şi pe blogul personal. În secvenţele lungmetrajului apare Robert Turcescu, despre care cineastul a precizat, pentru Mediafax, că îşi interpretează propriul rol, cel de moderator TV. 

Proiecţiile speciale din ţară ale versiunii de lucru a filmului „De ce eu?“ vor avea loc marţi, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional - Sala Cub din Iaşi, miercuri, de la ora 20.00, la Filarmonica Banatul (Sala Capitol) din Timişoara, şi joi, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu a mai declarat că pelicula despre procurorul Panait va fi trimisă la festivalurile internaţionale de film de la Berlin şi Sundance, precizând că lansarea în cinematografele din România ar putea avea loc la sfârşitul lunii februarie sau, cel mai probabil, la începutul lunii martie, anul viitor.

„Cristian (29 de ani) este un procuror cu o carieră în plină ascensiune. Şefii săi îi încredinţează un caz de maximă importanţă: anchetarea unui alt magistrat suspect de luare de mită. Dilema alegerii între adevăr şi carieră îl apasă cumplit. Încearcă să rezolve cazul cu orice preţ, intră într-o zonă periculoasă şi are parte de surprize şi revelaţii neaşteptate“.

„M-aş bucura să schimbe nişte conştiinţe, m-aş bucura să se redeschidă un pic cazul şi discuţiile în jurul cazului“, a precizat Tudor Giurgiu.

Regizorul a explicat că a studiat dosarul privind cazul procurorului Cristian Panait şi că s-a întâlnit cu mulţi dintre apropiaţii acestuia. „Lumea cred că trebuie să înţeleagă că e un film de ficţiune, nu un documentar. (...) Este un film despre procurorul aflat în faţa unei decizii importante: să dea o soluţie aşa cum i se impune şi cum se doreşte, undeva în sferele de sus ale puterii, sau să dea o soluţie pe un dosar, aşa cum îi dictează profesia şi normele morale ale meseriei. Asta e dilema morală a filmului“. 
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite