VIDEO Au fost descoperite mormintele muncitorilor care au construit piramida lui Keops

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii egipteni au descoperit o serie de morminte ale lucrătorilor care au ridicat marea piramidă a lui Keops, anunţă AFP. Descoperirea arată că fastuosul mormânt al faraonului nu a fost ridicat cu sudoarea şi sângele robilor.

Misiunea care a făcut descoperirea a fost condusă de şeful serviciului pentru antichităţi din Egipt, Zahi Hawass. "Mormintele datează din dinastia a patra (2649-2513 i.Hr.) şi aparţin muncitorilor care au construit piramida", a anunţat ministrul egiptean al Culturii, Farouk Hosni.

Potrivit lui Hawass descoperirea acestor lăcaşe de odihnă chiar în apropierea marii piramide arată că munctorii nu erau sclavi. "Mormintele se află în imediata vecinătate a piramidei şi conduc către aceasta. Dacă aceştia ar fi fost sclavi, mormintele nu ar fi construite atât de aproape de mormântul faraonului", explică Hawass.

Arheologul egiptean aduce şi dovezi care arată că marile familii din Egiptul de Sus şi din Delta Nilului le trimiteau muncitorilor, în fiecare zi, 11 viţei şi 23 de oi. Numărul celo care au muncit pentru ridicarea marii piramide a lui Keops nu ar fi depăşit 10.000 de suflete, este de părere Hawass.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite