VIDEO Anonimul 2017: Concert spectaculos cu cvartetul Pontica, pe plaja de la Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concert inedit şi spectaculos a avut loc vineri seara pe plaja de la Sfântu Gheorghe: în cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul", cvartetul Pontica a oferit unui public restrâns un concert luminat de făclii şi de luna care a răsărit chiar după primele piese.

În componenţa Ioana Crudu – vioară, Dumitru Porcescu – vioară, Simion Crudu – violă şi Anca Scarlat – violoncel, muzicienii au oferit publicului un recital de mai bine de o oră, din care nu au lipsit tangouri şi valsuri celebre, din creaţia unor compozitori precum Strauss, Shostakovich, Gardel sau Ceaikovski, dar şi piese muzicale din filme celebre.

Spectacolul de pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost un preambul la avanpremiera filmului "Capace", în regia lui Sorin Marin, debutul său în lungmetraj filmat în acelaşi peisaj. O proiecţie specială are loc chiar în închiderea festivalului, din distribuţia peliculei făcând parte actorii Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Eugenia Bosînceanu, Constantin Cojocaru, Adrian Păduraru, Oliver Toderiţă, Nicholas Bohor, Gavril Pătru, Claudiu Istodor, Diana Cavaliotti şi Andrei Aradits.

La evenimentul organizat pe malul mării au asistat invitaţii festivalului, printre aceştia numărându-se actorii Adrian Titieni, Dorian Boguţă, Paul Ipate, Cătălina Grama (Jojo), Adriana Titieni, Emanuel Pârvu şi Ioana Moldovan.

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră. Sfântu Gheorghe este un sat izolat, rupt de mediul cotidian, fiind accesibil doar pe cale aeriană sau navală şi care, în luna august a fiecărui an primeşte în jur de 5000 de vizitatori veniţi special pentru a lua parte la Festivalul Anonimul.

Concert inedit la lumina făcliilor, pe plaja de la Sfântu Gheorghe

„Satul Filmului” cuprinde Complexul Green Village şi Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilităţile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema şi toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaş din camping. Complexul are un design ECO-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

Câştigător al Premiului pentru scenariu la Cannes 2015 şi al Un Certain Regard 2012, regizorul mexican Michel Franco a fost invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, fiindu-i dedicat un program special, în cadrul căruia au fost proiectate lungmetrajele Daniel y Ana/Daniel & Ana – nominalizat la Camera d'or la Cannes 2009, Despues de Lucia/After Lucia, Chronic şi April's Daughter/Las Hijas de Abril, alături de A Los Ojos/Through The Eyes, realizat în calitate de producător împreună cu sora lui, Victoria Franco, şi de cele două lungmetraje produse de el: 600 Millas/600 Miles, în regia lui Gabriel Ripstein - Premiul pentru debut la Berlinale 2015 şi Desde Alla/From Afar, în regia lui Lorenzo Vigas – câştigătorul Leului de Aur la Veneţia, în 2015.

Michel Franco a primit în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului Trofeul Anonimul pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale. Cunoscutul regizor mexican a oferit un interviu în exclusivitate pentru Adevărul, pe care îl veţi putea urmări luni, 14 august, pe adevărul.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite