VIDEO Adevărul Live: Cum pot învăţa tinerii să realizeze un film de animaţie la atelierul „Animation Worksheep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre ce pot învăţa nou tinerii pasionaţi de grafică şi de desen în cadrul „Animation Worksheep“, atelier organizat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie, „Anim'est“, ne-au vorbit, la Adevărul Live, Vlad Ilicevici, organizator al workshopului, şi Sergiu Negulici, trainer în cadrul atelierului.

Pentru cei care desenele animate din copilărie s-au transformat mai târziu în profesii, pasiuni, hobby-uri, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie, „Anim'est“, care are loc, an de an, în Bucureşti şi în Chişinău, a organizat o şcoală de primăvară. Ajuns la cea de-a cincea ediţie, atelierul „Animation Worksheep“,  organizat la Braşov în perioada 1-18 mai, adună cei mai buni 10 tineri (cu vârste între 18 şi 25 de ani) din România şi Republica Moldova care învaţă, de la cei mai experimentaţi traineri, cum să realizeze un scurtmetraj de animaţie.

Iar dacă cei mai mulţi cursanţi au, la început, în minte, întrebarea  „Cum pot să fac un film animat pe computer?“, după Animation Worksheep pot vorbi, ca nişte profesionişti, despre tehnici de animaţie mai complicate, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, acestea fiind, de altfel, şi unele dintre seminariile workshopului. Mai mult, scurtmetrajele realizate pe perioada celor aproape trei săptămâni de pregătire vor fi prezentate pe marele ecran în cadrul celei de-a zecea ediţii a Anim'est, care va avea loc între 2 şi 11 octombrie  la Bucureşti şi va fi urmată de o ediţie specială, organizată în luna noiembrie la Chişinău.

Despre ce pot învăţa tinerii pasionaţi de grafică şi de film în cadrul Animation Worksheep, detalii despre ateliere şi înscriere, dar şi despre cât de mare este interesul pentru filmele de animaţie ne-au vorbit, la Adevărul Live, Vlad Ilicevici, organizator Animation Worksheep şi director executiv Anim'est, şi Sergiu Negulici - trainer Animation Worksheep şi coordonator departament 3D la Abis Studio.

Anul trecut, spotul de prezentare a Festivalului a fost realizat chiar de participanţii la Animation Worksheep din anul 2014.

animation worksheep
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite