VIDEO Acordeonistul francez Richard Galliano, pe 8 martie, în concert la Sala Radio

0
0
Richard Galliano (64 de ani) a început să studieze acordeonul la vârsta de 4 ani.       Foto: galliano.com
Richard Galliano (64 de ani) a început să studieze acordeonul la vârsta de 4 ani.       Foto: galliano.com

Duminică, 8 martie, de la ora 19.00, Richard Galliano va concerta la Sala Radio din Bucureşti, alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. Artistul francez a cântat şi în stagiunea precedentă a Orchestrei de Cameră Radio, în iunie 2014.

Programul serii va cuprinde şi o compoziţie semnată de muzicianul argentinian Astor Piazzolla, prieten apropiat al lui Galliano. De altfel, la îndrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul a studiat îndeaproape rădăcinile muzicii franceze, a readus la viaţă întregul repertoriu tradiţional de vals-musette, java, tango şi a pus bazele unui nou curent muzical denumit NewMusette

Din repertoriul pentru concertul de Ziua Femeii de la Sala Radio vor face parte compoziţii care poartă chiar semnătura lui Richard Galliano: Ten Years Ago, Teulada, Rue de Maubeuge, Tango pour Claude,Poème, Coloriage II, Giselle.  Întregul eveniment se va desfăşura sub bagheta lui Ionel Tudor, dirijorul Big Band-ului Radio.

 Născut în Franţa, într-o familie de italieni, Richard Galliano este interpret, compozitor şi pedagog. A început să studieze acordeonul la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar în paralel a fost înscris la Conservatorul din Nisa. La  23 de ani s-a afirmat în viaţa muzicală pariziană ca aranjor, dirijor şi compozitor, iar printre vedetele muzicii franceze alături de care a cântat în concerte se numără:Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour şi Juliette Gréco. 

   

&

;

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite