Vasile Dîncu: „Probabil vom găsi o soluţie pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că nu ştie dacă subscripţia publică a fost cea mai inspirată formă pentru a aduna suma necesară pentru cumpărarea ”Cuminţeniei Pământului”, însă, a precizat că Guvernul va găsi o soluţie pentru a achiziţiona opera deoarece ”este fundamentală pentru cultura noastră şi Brâncuşi este unic”.

Vasile Dîncu a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost solidar cu Guvernul şi a promovat şi el pe site-ul său şi pe pagina de Facebook campania de subscripţie publică ca ”o acţiune de solidaritate” cu echipa sa, menţionând că nu ştie dacă ”a fost cea mai inspirată formă aceasta de a face o subscripţie publică”.

”Sunt şi coordonatorul Ministerului Culturii pe zona guvernamentală deci sunt solidar cu acest proiect. Nu ştiu sigur dacă a fost cea mai inspirată formă aceasta de a face o subscripţie publică dar era una dintre formele posibile în acel moment şi o variantă cu care am fost până la urmă toţi de acord. Cred că până în acest moment reacţia pe care o presupunea ministrul Culturii, reacţia maselor, reacţia publicului la care se aştepta ministrul Culturii de atunci nu este cea din proiect, dar rămâne ca să vedem în această toamnă după expirarea perioadei la ce se va ajunge şi ce hotărâre se va lua. Nu am luat încă o decizie” a spus Dîncu.

El a adăugat că probabil se va găsi o soluţie pentru achiziţionarea acestei opere, chiar dacă subscripţia publică nu va avea efectul aşteptat.

”Probabil că vom găsi o soluţie pentru achiziţionarea acestei opere de artă care până la urmă este fundamentală pentru cultura noastră şi Brâncuşi până la urmă este unic”, a mai spus Dîncu.

Vicepremierul a mai precizat, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor, că a donat pentru achiziţionarea operei ”Cuminţeni Pământului”, însă, nu a dorit să spună despre ce sumă este vorba.

Vicepremierul Vasile Dîncu a avut, vineri, la Alba Iulia, întâlniri cu reprezentanţii administraţiie judeţene, dar şi cu primarii din Munţii Apuseni, în care s-au dezbătut oportunităţile şi fondurile disponibile pentru dezvoltarea acestei zone.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri