Trei dive ale operei internaţionale – Ruxandra Donose, Laura Tătulescu şi Elena Moşuc – concertează la Sala Radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezzosoprana Ruxandra Donose a participat şi la celelalte două ediţii ale concertului intitulat „Cele trei Dive“, de la Sala Radio
Mezzosoprana Ruxandra Donose a participat şi la celelalte două ediţii ale concertului intitulat „Cele trei Dive“, de la Sala Radio

Mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Laura Tătulescu şi Elena Moşuc, pe care le cunoaşte publicul de operă din întreaga lume, vor susţine un concert la Sala Radio, pe 20 decembrie, de la 19.00, într-o gală extraordinară de Crăciun.

Cea de-a treia ediţie a concertului celor „trei Dive“ le aduce pe cele trei artiste alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană DAVID CRESCENZI, prim dirijor invitat la Opera Naţională Română din Timişoara. Evenimentul se va desfăşura cu participarea Corului Academic Radio, condus de DAN MIHAI GOIA.

„Concertul celor "trei Dive" este pentru mine o ocazie minunată de a întampina sărbătorile de iarnă cu o... sărbătoare a Operei! Un concert în care soliste române vin de pe scenele lumii pentru a interpreta pentru publicul de acasă cele mai frumoase pagini de operă. Gala a fost la primele ediţii un prilej de bucurie şi de emoţie pentru noi şi public deopotrivă, cu atât mai mult cu cât, la finalul concertului, toate trei ne-am reunit glasurile pentru un colind de Crăciun. Sper că şi anul acesta evenimentul ne va deschide sufletele către spiritul generos şi bun al sărbătorilor“, a spus mezzosoprana Ruxandra Donose, singura care a fost parte a tuturor ediţiilor de până în prezent.

Compozitori ca Verdi, Rossini, Mozart, Bellini şi alţii, cu ale lor arii, duete, coruri interpretate în marile gale lirice, din opere celebre ca „Trubadurul”, „Norma”, „Nabucco”, „Don Carlo”, „Don Pasquale” vă vor purta spre atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă. Evenimentul va putea fi ascultat şi pe frecvenţele on air din întreaga ţară ale posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi online pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Artiste recunoscute în întreaga lume

Mai multe premii internaţionale au deschis drumul sopranei Elena Moşuc spre o bogată carieră internaţională. Soprana a construit o frumoasă legătură profesională cu Opera din Zürich, unde şi-a demonstrat talentul în diverse roluri, precum Regina Nopţii, Konstanze, Donna Anna, Lucia, Linda di Chamounix, Gilda, Violetta ş.a. A fost invitată să cânte pe cele mai faimoase scene europene, la Milano, Viena, Londra, Paris, Roma, München, Berlin, Hamburg, Barcelona etc., în festivaluri de renume (Salzburg, Verona), dar şi în SUA (la New York, Dallas) şi Asia - Japonia, China, Coreea.

Soprana Laura Tătulescu a stârnit admiraţia melomanilor din toată lumea. A fost invitată să participe la Festivalul de la Glyndebourne, Festivalul de la Budapesta, Mostly Mozart din New York, fiind distinsă şi cu premiul binecunoscutului Festival liric din München. A susţinut spectacole la operele din Bavaria, Dresda, Los Angeles, Viena, Santa Fe etc., prezentând şi concerte şi recitaluri în celebrele săli Carnegie Hall (New York) şi Concertgebouw (Amsterdam).

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante edificii ale vieţii muzicale dintre care amintim: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House „Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul „La Fenice” din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite