„Testamentul lui Abraham“, de Igor Bergler, bestseller în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Bergler, care a scris şi "Biblia pierdută", este autorul unui nou roman de succes, "Testamentul lui Abraham"
Igor Bergler, care a scris şi "Biblia pierdută", este autorul unui nou roman de succes, "Testamentul lui Abraham"

Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român, la Edita Litera, este thrillerul istoric “Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler. Cartea a fost reeditată în colecţia Buzz Books într-o ediţie specială şi a continuat să fie un bestseller şi în 2018.

Cele mai vândute cărţi la Editura Litera în 2018 au fost:

1. Eu, şi totuşi alta, de Jojo Moyes

Un adevărat fenomen literar, volumele scriitoarei britanice Jojo Moyes continuă să fie de ani de zile bestselleruri absolute pentru cititoarele din România. La Editura Litera au fost publicate până acum opt titluri, iar anul acesta primul loc în top îl ocupă romanul “Eu, şi totuşi alta”, cartea a treia din celebra serie “Înainte să te cunosc”. O poveste emoţionantă, plină de optimism în care Lou Clark este pe cale să întâlnească pe cineva care îi va da toată viaţa peste cap. ­­“Eu, şi totuşi alta” este un roman vesel, cu final perfect, din partea uneia dintre autoarele noastre preferate.    

2. Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler

Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român este thrillerul istoric “Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler. Aceasta a fost reeditată în colecţia Buzz Books într-o ediţie specială şi continuă să fie un bestseller şi în 2018. Piesele de puzzle care alcătuiesc acest roman, referinţele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – şi inteligenţa diabolică a construcţiei fac din lectura acestuia o experienţă absolut unică.

3. Povestea mea, de Michelle Obama

“Povestea mea”, de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale, este top bestseller şi în România.

În memoriile sale, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experienţelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mamă cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrecuţi la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârşită şi cu o inteligenţă vie reuşitele şi dezamăgirile, atât din plan public, cât şi din cel personal, relatându-şi povestea aşa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte şi aşa cum doreşte ea. Plină de căldură, de înţelepciune şi de revelaţii,

4. Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova, de Ioan-Aurel Pop

În an centenar, „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, coordonată de Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color, frumos ilustrată dar mai ales documentată.  O carte care poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputaţi profesori universitari din Cluj şi Iaşi, cercetători ştiinţifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

5. Poveşti de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli şi Francesca Cavallo

Poveştile a 100 de femei extraordinare din toate timpurile continuă să se afle pe lista de bestselleruri Litera, printre preferinţele de top ale cititorilor mari şi mici. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea: regine, inventatoare, pictoriţe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru, sunt modele de curaj, de perseverenţă şi de generozitate pentru toţi aceia care vor să-şi împlinească visurile.

Top 10 Litera

                                                                                                  

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite