Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova a lansat leapşa digitală cu actorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De sâmbătă, 14 martie Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova a deschis un spaţiu de joacă virtual în care a adus până acum împreună la joacă peste 45.000 de spectatori şi 13 actori - #teatruncACASAteatru.

În vremuri excepţionale se impun măsuri excepţionale. Şi nu toate trebuie să fie restrictive, ci dimpotrivă, e nevoie să contrabalansăm. 

Teatru în casă, casă teatru (ori acasa teatru) a venit ca un răspuns instant la starea de incertitudine care s-a instalat brusc în vieţile fiecăruia dintre noi, din nevoia de a crea o mişcare ce ar urma să ne ţină pe cât mai mulţi dintre noi acasă pentru binele nostru, al tuturor.

Şi totul într-un mod cât mai plăcut, realizând că este foarte important ca starea de spirit să fie menţinută, iar un teatru are menirea aceasta în vremuri tulburi.

Astfel, Naţionalul craiovean a început să scoată oamenii la joacă, pe pagina oficială Facebook a instituţiei, pagină ce a devenit un spaţiu de joacă virtual, unde zilnic se petrece acum o leapşa digitală între actorii naţionalului şi spectatori.

Imagine indisponibilă

Jocul se desfăşoară astfel: la ora la care este programat să înceapă jocul, pe pagina FB a teatrului apare un video cu un actor care spune o replică dintr-un spectacol din repertoriul curent al Naţionalului. Prima persoană care ghiceşte spectacolul îi poate adresa unuia dintre actorii echipei din ziua respectivă provocarea să spună o replică la alegere (o propoziţie, maximum o frază), dar şi tonul pe care s-o spună. Prin urmare, când apare următorul video, cu actorul desemnat care rosteşte într-un fel anume replica / citatul propus de spectatorul cu pricina, următorul spectator ce comentează primul la acest video, propune astfel la rândul său o replică / actorul / starea şi aşa mai departe.

În ultimele 3 zile peste 45.000 de oameni au interacţionat cu actorii Naţionalului craiovean într-un fel sau altul prin intermediul platformei de socializare.

Programul de joacă actual se va dezvolta în mai multe variante şi direcţii, printre care şi un program pentru elevi, iar în anumite zile vom difuza spectacole din repertoriul teatrului. (programul va fi comunicat ulterior).

Până acum spectatorii s-au jucat cu actorii Iulia Colan, Constantin Cicort, Ioana Manciu, Dragoş Măceşanu, Cătălin Vieru, Alex Calangiu, Corin Druc, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Eugen Titu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Mihai Miculeasa şi Tamara Popescu.

 Proiectul online se va realiza în fiecare zi,  câtă vreme va fi nevoie de acum încolo: aici.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri