Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Strada Regală din Brăila, în jurul anului 1850, se construia o clădire în care urma să funcţioneze un hotel dotat cu o serie de anexe ce aveau să pună la dispoziţia publicului o ofertă largă de posibilităţi de petrecere a timpului liber, printre care un club, un restaurant, o cofetărie, o arenă de vară şi un cinematograf.

Construcţia se numea Hotelul Rally. La 11 decembrie 1895, în clădirea hotelului se inaugura Teatrul Rally. Proprietarul acestui stabiliment era Dumitru Ionescu, fost primar al Brăilei.

Acesta a cedat clădirea, printr-un testament datat noiembrie 1910, primăriei oraşului. În anul 1949, teatrul şi-a schimbat denumirea, devenind Teatrul de Stat Brăila-Galaţi. Din 1969, acesta se va numi Teatrul Maria Filotti - în onoarea celebrei actriţe ce se născuse în comuna Batogu, din apropierea Brăilei -, denumire pe care o poartă şi astăzi.

Clădirea teatrului a fost restaurată în perioada 1980 - 1988 şi cuprinde o sală de spectacole cu 363 locuri, o sală studio, o sală de conferinţe, foaiere şi spaţii pentru expoziţii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite