Spectacole de Andriy Zholdak, Andrei Şerban şi Yuri Kordonsky la a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe de la Cluj

0
0
Scenă din spectacolul "Cheek" de Jowl_Peter Rykov & Company               FOTO: Johan Persson
Scenă din spectacolul "Cheek" de Jowl_Peter Rykov & Company               FOTO: Johan Persson

În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2016 va avea loc, la Cluj, cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Tema celei de-a V-a ediţii a Festivalului este „Odiseea Străinului”. Festivalul îşi propune să ofere, şi de această dată, prin producţiile unora dintre cele mai puternice trupe ale scenei internaţionale, o largă posibilitate de abordare a acestui subiect extrem de bogat şi să creeze un spaţiu pentru dialogul dintre artişti, culturi şi comunităţi. 

Ce experienţă ne poate oferi teatrul în ceea ce priveşte condiţia emblematică pentru timpurile noastre – cea a străinului? Aceasta este una dintre principalele întrebări formulate de producţiile din program, reluate şi de evenimentele conexe care alcătuiesc programul off al festivalului.

Din program fac parte spectacole semnate de artişti precum Tomaž Pandur, Armin Petras, Lisa Nielebock, Andriy Zholdak, Frank Hoffmann, Declan Donnellan, Michal Dočekal, Gábor Tompa, Helmut Stürmer, Jaram Lee, Andrei Şerban, Yuri Kordonsky, Kim Hyuntak, Viktor Bodó, Szabolcs Hajdu, Gavriil Pinte, şi Jarosław Fret. Anul acesta, festivalul va găzdui douăzeci de trupe din paisprezece ţări precum Germania, Luxemburg, Irlanda, Rusia şi Regatul Unit, Slovenia, Macedonia, Coreea de Sud.

Din 18 octombrie se pun în vânzare pachetele cu bilete Inteferences Grand pentru zece dintre spectacolele care se vor juca în Sala Mare. Acestea pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro, iar începând cu data de 1 noiembrie şi de la casa de bilete a Teatrului.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite