Spectacol de teatru, proiecţie de film şi alte evenimente culturale, în cimitirul Bellu, de Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cimitirul Bellu a pregătit, pentru Noaptea Muzeelor, o serie de evenimente culturale (sursă FOTO: Wikipedia)
Cimitirul Bellu a pregătit, pentru Noaptea Muzeelor, o serie de evenimente culturale (sursă FOTO: Wikipedia)

Pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, cimitirul Bellu va organiza tururi ghidate, un spectacol de teatru, recitaluri de jazz şi muzică clasică, şi o proiecţie de film.

De Noaptea Muzeelor, pe 20 mai, cimitirul Bellu va găzdui o serie variată de evenimente culturale. Printre acestea se numără tururi ghidate, un spectacol de teatru, un recital de jazz şi muzică clasică, precum şi o proiecţie de film documentar.

 Începând cu ora 19.00 şi până la finalul programului de vizitare, la mizeul nopţii,  publicul va avea parte de tururi ghidate ale cimitirului, dar şi de vizitarea expoziţiei ”Simboluri - Istorii ale vieţii culturale”.

Cei care vor vizita cimitirul, se vor putea bucura, de la ora 20.00, de un recital de jazz al artistului Sofian Miron, iar de la ora 20.30, de o interpretare a tenorului Liviu Indricău, într-un moment de muzică clasică, după cum informează news.ro.

Seara va continua cu proiecţia unui film documentar, „Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române”,de la ora 21.00, iar mai apoi, de la 21.30, cu un recital al cvartetului Cromatic. De asemenea, în program este anunţat şi spectacolul de teatru „Taxi Blues”, de Ana Maria Bamberger, cu Dan Tudor şi Marius Bodochi, care va începe la ora 22.00. 

De Noaptea Muzeelor, programul de vizitare al cimitirului Bellu este între 19.00 şi 00.30.

La Noaptea Muzeelor din acest an participă 40 de muzee şi spaţii culturale din capitală şi 85 de astfel de spaţii din înteaga ţara. Printre spaţiile înscrise în acest proiect, din Bucureşti, se numără: ARCEN (Şcoala Centrală, Grădina Icoanei), Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Naţional al Literaturii, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Muzeul Naţional al Aviaţiei Române. În cadrul evenimentului s-au înscris şi Casa Experimentelor, Arhivele Naţionale, Romanian Design Week, Fundaţia Calea Victoriei şi NOD Makerspace care, conform news.ro, va lansa cu această ocazie expoziţia “Muzeu 3017”.

afiş noaptea muzeelor

De asemenea, organizatorii au transmis că în noaptea de 20 mai, Uber va oferi curse gratuite, iar aplicaţia Questo va crea trasee dedicate Nopţii Muzeelor, potrivit news.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite