Şora îi pune la colţ pe cei care au criticat-o pe Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuşi: „Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Şora (103 ani) a comentat scandalul stârnit de declaraţiile făcute de cântăreaţa Irina Rimes (28 de ani) după ce a fost numită Ambasador Onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020.

După conferinţa de presă organizată de ministerul Culturii în care Irina Rimes a fost prezentată oficial drept ambasador al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020, în mediul online au apărut mai multe critici dure şi ironii atât la adresa ministrului Bogdan Gheorghiu, cât şi la adresa artistei, care a avut câteva stângăcii în discurs. 

Au fost, însă, şi multe voci care i-au luat apărarea Irinei Rimes în faţa reacţiilor disproporţionate. Printre acestea se numără şi Mihai Şora. Filosoful este de părere că doar un „suflet schingiuit“ ar putea „batjocori un copil talentat şi inteligent, scoţând din tastatură frustrări, eşecuri personale, infirmităţi morale“. De asemenea, filosoful este de părere că Irina Rimes este un copil care mai are suficient timp să înveţe despre Brâncuşi, odată cu fanii ei. 

Redăm integral textul semnat de Mihai Şora pe Facebook: 

„Pun rămăşag că agitaţii «brâncuşologi» apăruţi peste noapte sunt aceiaşi care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului.

Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat şi inteligent, scoţând din tastatură, la suprafaţa ecranului tău, frustrări, eşecuri personale, infirmităţi morale…

Am spus deja: copilul Irina are timp să înveţe câte în Lună şi în stele despre Brâncuşi: va învăţa din mers, odată cu alţi copii, cu cei care o preţuiesc şi cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuşi, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranţă va fi mai viu şi mai coerent decât nişte exegeze absurde ori insipide.

Bună dimineaţa tuturor. Vă doresc o săptămână rodnică“.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite