Sophia Loren şi Mădălina Ghenea, chimie cu publicul clujean. Carmen Galin îşi face azi revenirea la TIFF Cluj-Napoca, după 20 de ani de tăcere

0
0
carmen galin
Carmen Galin reapare azi in fata publicului, dupa o tacere autoimpusa de 20 de ani

Ultimul weekend al celei de-a 15-a ediţii a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca este weekendul vedetelor. Vineri a fost ziua Sophiei Loren, iar sîmbătă vor da ochii cu publicul festivalului Mădălina Ghenea şi, într-o spectaculoasă revenire, legendara actriţă Carmen Galin. Loren şi Galin vor fi omagiate în Gala de închidere, iar italianca va primi premiul din mâna Mădălinei Ghenea.

Dacă la conferinţa de presă de la miezul zilei, Sophia Loren a fost destul de rezervată şi distantă în faţa jurnaliştilor care s-au îmbulzit ca la urs, unii neezitând chiar, după sesiune, să-şi facă un selfie cu legendara divă, altfel au stat lucrurile la proiecţia de pe seară, deschisă publicului larg. Aceasta a avut loc, de la ora 18.30, în imensa Casă de Cultură a Studenţilor (cea mai voluminoasă sală a TIFF-ului), care a fost atât de plină încât nu aveai loc să arunci un ac pe jos. S-a dat filmul „Căsătorie în stil italian”, un clasic regizat de Vittorio De Sica, în care diva peninsulară a strălucit alături de partenerul său legendar, Marcello Mastroianni.

Actriţa, în vârstă de 81 de ani, a fost ovaţionată de sală timp de minute în şir, i s-a strigat de unii spectatori mai înfierbântaţi „Bellissima”, dar important este că diva a răspuns cu aceeaşi căldură, spunând că se simte excelent şi că promite că va reveni aici, în inima Transilvaniei, eventual cu cei doi băieţi ai ei. „Ce diferenţă între Sophia Loren, a cărei prezenţă caldă, cordială, emoţionantă, la prezentarea filmului Căsătorie în stil italian a entuziasmat publicul, şi Catherine Deneuve, glacială, expeditivă şi antipatică!”, se exprima o spectatoare.

Galin, după 20 de ani

Curiozitatea şi aroma feromonică a succesului au făcut ca să fie aşteptată cu aceeaşi nerăbdare şi slătineanca Mădălina Ghenea, supranumită de presa peninsulară „Sophia Loren”. Ea şi-a prezentat sîmbătă, de la ora 14.00, tot la CCS şi în faţa unei săli aproape la fel de arhpline, filmul „Youth”, în regia lui Paolo Sorentino, cel mai mare succes al ei de până acum. Cu o zi înainte, diva a acordat, în condiţii de maximă securitate, la hotelul de 5 stele unde-şi petrece sejurul clujean, un interviu pentru „Adevărul” în exclusivitate. In această seară, la Gala de închidere a Festivalului, diva va acorda Premiul pentru întreaga carieră Sophiei Loren, pe care-a mărturisit că o consideră modelul ei.

Si mai importante sunt evenimentele care-o implică azi pe legendara actriţă Carmen Galin, care-şi face o triumfală revenire cu această ocazie, după o tăcere autoimpusă de 20 de ani. Actriţa, care-a acordat azi un interviu amplu în exclusivitate pentru „Weekend Adevărul”, se va întâlni după-amiază cu spectatorii, la finalul proiecţiei cu filmul „Faleze de nisip” al lui Dan Piţa, unul dintre cele mai importante roluri ale carierei sale. Va urma, de la ora 17.30, o întâlnire cu publicul interesat la TIFF Lounge-ul din Piaţa Unirii, iar seara actriţa Carmen Galin va fi la rândul ei omagiată pe scena Teatrului Naţional Cluj-Napoca, unde are loc Gala de închidere.

Gabriel Achim, încă un film excelent

Proiecţii importante au fost şi cele, din Zilele Filmului Românesc, cu pelicula „Ultima zi”, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Gabriel Achim, după excelentul „Visul lui Adalbert”. Un film minunat şi condus cu mână sigură, „Ultima zi” este, la rândul lui, un studiu asupra violenţei şi puterii discreţionare, care are însă şi o puternică tuşă metafizică, atingând şi probleme morale universale: căinţă, remuşcare, liber-arbitru. In rolul central, Doru Ana reuşeşte un adevărat recital actoricesc, aflându-se într-unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale. Oricum, mai toate lungmetrajele proiectate în Zilele Filmului Românesc sunt de neratat la premiera lor în cinematografe care va avea loc în toamnă, 2016 dovedindu-se deja unul dintre anii cei mai buni pentru Noul Cinema Românesc.Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite