Slujbă religioasă pentru pianista Mihaela Ursuleasa, la Ateneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost depus în această dimineaţă, la Ateneu FOTO Corina Zorzor
Trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost depus în această dimineaţă, la Ateneu FOTO Corina Zorzor

Admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa, astăzi, până la ora 20.00, la Ateneul Român din Capitală. Tot astăzi, de la 19.00, se va ţine o slujbă religioasă în prezenţa unui preot. Mâine, artista va fi înmormântată de la 9.30, la Cimitirul Bellu din Capitală.

De dimineaţă, de la ora 10.00, presă şi prieteni de-ai pianistei erau prezenţi în faţa Ateneului. Trupul neînsufleţit a ajuns în jurul orei 11.00, cu o oră mai târziu decât era anunţat. Pianista în vârstă de 33 de ani a decedat săptămâna trecută în urma unui anevrism cerebral şi a fost adusă de la Viena cu o maşină mortuară, unde locuia de la vârsta de 13 ani.

De la ora 14.00 un cor religios a cântat la Ateneu. La ora 19.00 va avea loc o slujbă religioasă în prezenţa unui preot şi oficialităţi şi personalităţi ale lumii artistice vor ţine discursuri.

„Cânta cu multă pasiune”

Apropiaţi ai artistei veniseră în faţa Ateneului cu coroane de flori. Mama artistei aştepta înăuntru încă dinainte să ajungă maşina mortuară. În momentul în care a ajuns, apropiaţii pianistei au anunţat presa că doresc un moment de reculegere numai pentru familie. Jurnaliştii au putut intra după aproximativ jumătate de oră.  

Născută în 1978 la Braşov, Mihaela a început să cânte la pian la cinci ani. „O ştiu pe Mihaela încă de când avea nouă ani şi dădea primul ei concert aici, la Ateneu. Era foarte bună la pian, cânta cu multă pasiune”, povestea un bărbat în vârstă, care a venit să se odihnească pe o bancă din faţa Ateneului.

„Era şi foarte frumoasă”

Mihaela a fost pregătită de profesoara Stela Drăgulin de la Braşov, iar la 13 ani a fost prezentată compozitorului italian Claudio Abbado, care i-a oferit o bursă de studii. Însă în Italia şi-a făcut intrarea pentru prima dată cu ajutorul Ioanei Ungureanu, docent la Conservatorul „Santa Cecilia” de la Roma, prezentă astăzi la Ateneu încă de la ora 10. 

„Era atunci o competiţie mondială de fotbal, în care s-a acordat o jumătate de oră pentru muzică

internaţională. Iar eu am adunat mai mulţi artişti de toate vârstele, printre care şi Mihaela. Ea m-a acompaniat la pian cât am cântat doine româneşti”, îşi aducea aminte Ioana Ungureanu, în vârstă de 81 de ani. Profesoara ţinea în mână un articol vechi dintr-un ziar italian, în care se scria despre un concert al Mihaelei Ursuleasa la Roma. 

O familie de francezi aflaţi în trecere se interesau curioşi de artista româncă. Ei şi-au exprimat regretul faţă de moartea acesteia, deoarece era foarte tânără. „Era şi foarte frumoasă. E păcat că s-a întâmplat asta exact când era în floarea vârstei”, a spus franţuzoaica. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite