"Sfârşitul Ceauşeştilor", cartea râvnită la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul lui Grigore Cartianu a fost votat de public, ex-aequo cu „Codul lui Oreste“ de Oreste Teodorescu, drept „Cea mai râvnită carte“ a târgului de la Mamaia. Duminică seara, publicul a decis și clasarea Editurii Adevărul pe locul al doilea în topul participanţilor la târgul de carte.

Timp de cinci zile, la malul mării, iubitorii de carte au avut la dispoziţie oferta Târgului Gaudeamus, desfăşurat pe faleza Radio Vacanţa din Mamaia. Duminică seara, la încheierea manifestării, publicul a votat: volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor", scris de Grigore Cartianu şi apărut la Editura Adevărul, a fost desemnat „Cea mai râvnită carte". Notorietatea autorului a contat în egală măsură şi pentru volumul „Codul lui Oreste" al lui Oreste Teodorescu.

Citiţi şi:

Publicul Gaudeamus a votat: cea mai râvnită carte - „Sfârșitul Ceaușeștilor“, de Grigore Cartianu

Jurnalistul Grigore Cartianu a ţinut să stea de vorbă cu cititorii aflaţi pe litoral şi, în cele două zile cât s-a aflat la standul Editurii Adevărul, a fost asaltat de public. A oferit autografe şi a purtat discuţii libere cu cititorii de toate vârstele, interesaţi de volum, dar şi de cariera sa.

„Adevărul", în topul editurilor

De asemenea, la ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus de la Mamaia, tot pe baza votului publicului, Editura Adevărul s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai bune edituri, după RAO şi urmată de Humanitas. Alexandru Stoian, administratorul standului „Adevărul", a declarat că, în perioada târgului, au fost achiziţionate peste 2.500 de titluri din toate colecţiile lansate de Adevărul Holding.

Mai mulţi vizitatori

Peste 7.300 de vizitatori a avut ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus de la Mamaia, în creştere faţă de anii trecuţi, după cum au declarat organizatorii.

„Manifestarea s-a derulat timp de patru zile, într‑o formulă adaptată vacanţei la malul mării, prin ofertă şi program", a declarat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus. „Programul de manifestări al ediţiei a cuprins 16 evenimente - lansări de carte, discuţii pe marginea problemelor actuale ale producţiei de carte, întâlniri directe între scriitori şi public în cadrul unor cafenele literare",  a adăugat Vladimir Epstein.

Aproape 50 de edituri şi‑au prezentat ultimele apariţii editoriale în cadrul târgului organizat pe litoral.

„Cărţile se întorc acasă"

De asemenea, în cadrul programului „Cărţile se întorc acasă", iniţiat de Radio România cu prilejul târgului de la Craiova şi continuat la Cluj, Timişoara şi, în aceste zile, la Mamaia, au fost donate peste 950 de volume. Acestea sunt destinate bibliotecilor din localităţile Aliman, Cerchezu, Gârliciu, Independenţa şi Vulturu, din judeţul Constanţa. Programul va fi continuat în această zonă a ţării de către Radio Constanţa şi, pe parcursul întregului an, la nivel naţional, cu sprijinul posturilor Radio România Regional.

Târgul revine în Capitală

Seria evenimentelor dedicate cărţii, organizate de Radio România în cadrul  Programului „Lectura", va continua cu cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, care va avea loc în intervalul 18-28 septembrie, la sediul Radio România Bucureşti.

Premii acordate vizitatorilor

Ca la fiecare ediţie, organizatorii de la Gaudeamus au acordat o serie de premii şi vizitatorilor standurilor. Astfel, premiul Miss Lectura a revenit Oanei Alexandra Calen, din Bucureşti. De asemenea, premiile Tombolei Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de vot ale publicului, au fost câştigate de George Pavel, Silvia Dângă şi Doina Eliza Pop.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite