Scurtmetrajul „Dispozitiv 0068“, de Radu Bărbulescu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Odense

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Dispozitiv 0068 / 0068 Sniper's Nest“, de Radu Bărbulescu, va concura, alături de alte 100 de pelicule la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Odense, în competiţia oficială pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional, premiu care va aduce câştigătorului şansa ca filmul său să fie proiectat la Academia Americană de Film.

Festivalul de Film de la Odense se va desfăşura între 29 august şi 4 septembrie.

Scurtmetrajul românesc spune povestea unui lunetist care se instalează în apartamentul unei bătrâne pentru a asigura perimetrul pe parcursul summitului NATO.

Filmul urmează a fi proiectat în perioada 29 august - 1 septembrie la cinematografele Magasinet şi Cafébiografen. După proiecţia din 1 septembrie, regizorul va lua parte la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, transmite Institutul Cultural Român.

”Dispozitiv 0068” a câştigat, anul acesta, două trofee în cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT, care a avut loc în aprilie la Bucureşti.

Festivalul Internaţional de Film de la Odense (Odense International Film Festival - OFF) este cel mai cunoscut festival de film dedicat producţiilor scurte din Danemarca şi singurul festival al cărui câştigător este înscris automat în selecţia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Festivalul are un public anual de 20.000 de spectatori şi include, pe lângă proiecţiile de film, concerte, dezbateri, ateliere de creaţie şi programe pentru copii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite