România a câştigat locul doi mondial la concursul internaţional de balet „Youth America Grand Prix”, de la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Fabian Răşchitor şi Andreea Iuliana Ţăruş alături de prof. Nicoleta Cocea  FOTO: Romanian Cultural Institute New York
Andrei Fabian Răşchitor şi Andreea Iuliana Ţăruş alături de prof. Nicoleta Cocea  FOTO: Romanian Cultural Institute New York

Pentru prima oară, România câştigă locul 2 mondial, la concursul internaţional de balet “Youth America Grand Prix”, care s-a desfăşurat între 5 şi 14 aprilie, la New York.

Andreea Iuliana Ţăruş şi Andrei Fabian Răşchitor, elevi ai Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, din Bucureşti, au obţinut în premieră locul 2 cu Pas de deux-ul “Peasant Pas”, din baletul Giselle, la finala mondială a concursului internaţional de balet “Youth America Grand Prix”, conform unui comunicat de presă emis de către Nicoleta Cocea, profesoara care i-a coordonat pe cei doi participanţi.

De asemenea, Andreea Iuliana Ţărus a obţinut performanţa de a se clasa în top 12 cele mai bune junioare, la două categorii, dans classic şi dans contemporan.

Cei doi sunt elevi ai Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, în clasa a VII-a, respectiv clasa a VIII-a care, pe lângă coordonarea prof. Cocea, au fost pregătiţi în Pas de deux şi de către prof. Vlad Toader, prim-solist al Operei Naţionale, din Bucureşti.

Aflat la a 18-a ediţie, concursul internaţional de balet “Youth America Grand Prix” a reunit participanţi în concurs şi în juriu reprezentând cele mai importante şcoli de balet din Europa, Asia şi SUA. 
Calificarea în marea finală de la New York a elevilor Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, a avut loc în urma rezultatelor obţinute de către aceştia la semifinala europeană de la Paris, din noiembrie 2016. Pe lângă cei doi câştigători, la semifinala din capitala franceză au participat şi elevii Ruxandra Maria Popa, în clasa a V-a (prof. Clarisa Cristea, prof. Simona Paraschivu) şi Luca Dobos, în clasa a VII-a (prof. Gabriela Mocanu, prof. Cristian Craciun),

În cadrul semifinalei, Andreea Iuliana Ţărus a obţinut locul 1 la dans clasic, categoria Juniori fete, Ruxandra Maria Popa  a intrat în top 12 la categoria precompetitivă, iar Luca Doboş  în top 6 Juniori băieţi. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite