Reţetă culturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelul Tyler îşi petrece zilele în New York-ul care nu îi poate şterge tristeţea lăsată în urmă de dispariţia prematură a mamei sale. Pe lângă asta, tensiunea dintre el şi tatăl său (Pierce Brosnan) pune capăt oricărui gând care l-ar putea face fericit.

FILM

Aminteşte-ţi de mine

Titlu original: Remember Me; Regie: Allen Coulter;  Distribuţie:  Emilie de Ravin, Robert Pattinson, Ashley Klein, Amy Rosoff, Pierce Brosnan, Christopher Clawson, Caitlyn Rund, Justin Grace, Chris McKinney

Când totul părea pierdut şi fără speranţă, apare în viaţa lui Ally, o frumoasă tânără, şi ea rănită de pierderea unui membru al familiei sale. Dorinţa aprigă de a putea începe împreună o viaţă fericită este însă zguduită de secrete ameninţătoare din trecut.

Povestea de dragoste reuneşte pe platourile de filmare pe doi dintre actorii care au făcut „valuri" în rândurile iubitorilor de filme: Robert Pattinson, în rolul din saga „Amurg" şi Pierce Brosnan, care a jucat cu mândrie rolul lui James Bond. De această dată, Pa­­ttinson nu mai este vampir; el a lăsat nemurirea în schimbul unei iubiri de-o viaţă.

CARTE

Nimic

Autor: Mircea Cărtărescu; Editura: Humanitas

"Nimic" este o carte cu poeme „uitate, abandonate şi prăfuite", încărcate însă de o desăvârşită valoare simbolică. Mircea Cărtărescu le-a publicat ca pe nişte „postume din timpul vieţii". Vei avea ocazia să te regăseşti citind rândurile şi printre rândurile aşternute pe hârtie. Paginile din „Nimic" cuprind „Ieşim la plimbare cu tricouri la fel", „Sunt gelos, lua-m-ar naiba" sau „Stelili, frumoasili".

„Le-am găsit, uitate, abandonate şi prăfuite, într-un plic vechi dintr-o cutie de carton, bietele mele ultime-ultimissime poeme, care-au zăcut acolo aproape douăzeci de ani, fără să mai spere într-o deshumare pioasă. Le-am recitit cu inima strânsă, atât cât mai puteau fi ele citite pe foile galbene şi friabile, pătate de cafea, străpunse de furia micilor litere de metal ale maşinii mele de scris", povesteşte Mircea Cărtărescu.

CD

Mojo

Artist:   Tom Petty & The Heartbreakers;  Casa de discuri: © A&A Records/ Warner Music Licensee

Albumul „Mojo" a fost lansat după o pauză de opt ani şi a primit o suită de critici pozitive.  Solistul Tom Petty şi trupa The Heartbreakers, autorii acestui material discografic, declară că unele piese, dar şi atmosfera de pe „Mojo", amintesc de muzica faimoasei trupe Allman Brothers. David Fricke de la revista Rolling Stones este convins că cel mai nou CD al membrilor The HeartBreakers şi Tom Petty „este unul dintre cele mai bune materiale".

Pentru ca toţi fanii să fie în asentimentul lui David, muzicienii au şi pornit într-un turneu de promovare al albumului „Mojo". CD-ul cuprinde cincisprezece piese noi, fără să fie strecurat niciun cover. Solistul Tom Petty, una dintre figurile legendare ale muzicii americane     rock'n'roll, care numără peste trei decenii petrecute pe scenă, se poate lăuda cu faptul că a vândut în întreaga sa carieră peste şaizeci de milioane de albume.

DVD

Kick-Ass

Titlu original:  Kick - Ass;  Regie: Matthew Vaughn; Distribuţie:  Nicolas Cage, Omari Hardwick, Deborah Twiss, Wayne Curnew, Michael Rispoli, Peter Brooke, Chloe Moretz, Tim Plester, Kofi Natei, Adrian Martinez

Ecranizarea „Kick - Ass" are la bază celebrele benzi desenate „Wanted", create de Mark Millar. Protagonistul peliculei este tânărul Dave Lizewski, un elev de liceu, care locuieşte împreună cu tatăl său. La şcoală nu face parte din echipa celor mai populare feţe care se perindă pe culoarele instituţiei, şi nici nu doreşte să-şi complice viaţa.

În ceea ce priveşte timpul liber, Dave şi-l „omoară" urmărind aventurile eroilor din benzile desenate „Wanted". Într-o zi, din senin, o dorinţă aprigă să devină un super-erou îl transformă într-unul, cu care se aseamănă însă, doar din punct de vedere al aspectului fizic. Forţele supranaturale îi lipsesc cu desăvârşire, dar, cu faţa acoperită de o mască şi cu o bâtă de baseball în mână, băiatul este hotărât să se ia la trântă cu... criminalitatea.

SPECTACOL

Tangou final

Regia: Moshe Yassur; Scenogafia:  Constantin Ciubotariu;  Distribuţia:  Maia Morgenstern (foto), Tudor Aaron Istodor;  Locaţie: Grădina de vară, Bucureşti

Piesa de teatru pe care o propunem pentru următoarea perioadă se nu­meşte „Tangou final", primul spec­-tacol în care se întâlnesc pe scenă geniala actriţă Maia Morgenstern cu fiul acesteia, Tudor Aaron Istodor. Scrisă de Mario Diament, piesa are la bază viaţa unei actriţe faimoase, ajunsă într-un punct critic.

O fostă stea de cinema, care a fost tot timpul neprietenoasă cu ziariştii, acceptă să acorde un interviu unuia dintre cei care i-au distrus cariera. În trecut a idolatrizat-o, iar acum tânărul încearcă să scoată ce a fost mai frumos în trecutul femeii, dar aceasta dezvăluie, printre paharele de şampanie, un trecut tenebros. Interviul nici nu ajunge în paginile ziarului, gazetarul rămânând stupefiat de secretele celei pe care o vene­rase atâta vreme.

CONCERT

Festivalul Peninsula 2010

Locaţie:   Complexul Weekend, Târgu Mureş

Megaconcertele lunii august continuă cu cele susţinute în cadrul Festivalului Peninsula - Félsziget Fesztivál 2010. Evenimentul se desfăşoară pe durata a patru zile, începând de joi, 26 august, de la ora 10.00, şi luând sfârşit duminică, 29 august. Lista completă a trupelor care vor face show la Târgu Mureş cuprinde şi următoarele trupe şi cântăreţi: Ska-P, Babylon Circus, Deák Bill Blues Band, Lajkó Félix and Band, Duo Harry Tavitian & Cserey Csaba, Kumm, The Rasmus (foto), Fedde Le Grand, Quimby, Charlie, Compact, Pokolgép, Şuie Paparude, Dan Helciug, Spitalul de urgenţă, Omega, Europe, Phoenix, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia, Magna Cum Laude, Irie Maffia, Sarmalele Reci, Grimus, Gojira, Korn, Above & Beyond, Zdob şi Zdub, Che Sudaka, Puya şi Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marius Mihalache.

CARTE vs. FILM

"The Note­book" este una dintre cele mai bune opere ale autorului Nicholas Sparks. Conceput ca un jurnal al unei iubiri, romanul transmite emoţii puternice, dezvoltate de dragostea profundă dintre protagonişti. Stilul lui Sparks este recunoscut încă de la primele rânduri, cartea fiind scrisă într-o manieră plăcută, trezind la viaţă şi pe cele mai ursuze firi. Povestea este despre tinerii Allie Hamilton şi Noah Calhoun, care trăiesc o iubire interzisă.

Ecranizarea bestsellerului „The Notebook" al lui Nicholas Sparks a avut un succes imens la public, atunci când a fost lansat în anul 2004. Ryan Gosling şi Rachel McAdams au demonstrat că povestea de dragoste descrisă în roman, dintre Allie şi Noah, poate fi extrem de captivantă. Personajele din film dau viaţă celor din carte şi reuşesc să producă reacţii dintre cele mai diverse în rândurile criticilor. Pelicula are un romantism greu de egalat de alte producţii de acelaşi gen. 

Concluzie: Filmul este cel care câştigă cele mai multe voturi în acest caz. Amatorii de cărţi şi iubitorii de filme s-au îndrăgostit de jurnalul iubirii dintre cei doi tineri sortiţi să rămână împreună. Inspirat de stilul romantic al lui Nicholas Sparks, regizat de Nick Cassavetes şi cu o distribuţie de excepţie, filmul merită văzut, iar de acest lucru ne asigură consumatorii înrăiţi ai filmelor şi persoanele avizate din cinematografie.

Noi seriale

Marina

Regie: David Posada; Distribuţie: Sandra Echeverria (foto), Mauricio Ochmann, Manolo Cardona, Aylin Mujica, Humberto Zurita


La Acasă TV, programul fiecărei zile este completat de o nouă producţie care s-a bucurat de succes în afara ţării. Este vorba despre serialul „Marina", care spune drama unei tinere frumoase, greu încercată de viaţă. După moartea mamei sale, tânăra rămasă fără niciun sprijin, este găzduită de Guillermo, unchiul ei bogat, dar avar.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite