Reprezentaţie festivă cu spectacolul „Totul se transformă” de ziua actorului Mircea Rusu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Totul se transformă”
„Totul se transformă”

Finalul lunii iunie vine cu motive de sărbătoare în rândul protagoniştilor piesei de teatru „Totul se transformă” data de 28 iunie, când spectacolul se va juca la Bucureşti, coincide cu ziua de naştere a actorului Mircea Rusu, care îşi va celebra aniversarea alături de colegi şi de public.

Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăveşte cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decât cea pe care o ştim de-o viaţă. Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, îşi poate identifica gândurile ori reacţiile, sau se pot recunoaşte într-una din situaţiile pe care eroii le traversează. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu cateva replici ce dau de gândit.  

O radiografie a relaţiilor interumane, intr-o situaţie de criză, dar si fină analiză a relaţiilor de cuplu, sau a relaţiei părinte-copil, piesa pune în lumină tendinţa de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut. Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înţelegem că libertatea vine cu preţul acceptării şi că adesea în viaţa ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat. 

Rafinată, cultă şi un pic formală, Tora (Maia Morgenstern) a modelat de-a lungul timpului generaţii de elevi şi crede în puterea protectoare a convenienţelor sociale şi in faptul că oricine îşi poate îmbunătăţi condiţia prin educaţie. Dupa un lung mariaj, în cele din urmă eşuat, ia viaţa de la capăt într-un duplex cochet, cu grădină. 

Asistentă medicală pensionară, Cora este o prezenţă caldă, chiar vulcanică, ce a pus totul în slujba celei mai importante misiunii pe care i-a oferit-o viaţa: creşterea fiului ei, şturlubaticul Vigo (Vlad Zamfirescu). Băiatul a ajuns el însuşi la vârsta deplinei maturităţii, dar nu a găsit încă resortul care să îl propulseze dincolo de caldura căminului copilărie, aşa că locuieşte în casa Corei. De cealaltă parte a structurii de tip duplex locuieşte Tora, care caută să impună limite despre care crede că îi vor consolida spaţiul privat. 

Ca o pată de culoare apare în peisaj Trent, fostul soţ al Torei, angrenat în altă relaţie, dar încă nedetaşat de femeia despre care cândva a ştiut totul. 

Va lăsa Vigo în urmă siguranţa şi confortul casei în care a copilărit? Îşi va duce Tora până la capăt planul de a-şi separa proprietatea de a Corei printr-un perete despărţitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană? Găsiţi toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.  

Comedia momentulu, “Totul se transformă,” va ajunge în faţa publicului din mai multe oraşe, în cadrul unui turneu naţional. Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu şi Mircea Rusu vor juca în această producţie spumoasă şi spectaculoasă, după următorul program:

21 iunie – Iaşi – Teatrul Naţional Vasile Alecsandri

28 iunie – Bucureşti – găzduit la Teatrul Naţional – Sala Mare

29 iunie – Ploieşti – Casa de Cultură a Sindicatelor

5 iunie – Bucureşti - găzduit la Teatrul Naţional – Sala Mare

6 iulie – Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite